7 SEO apokalyps, které se nekonaly

Panda Farmer a Tučňák. Za poslední rok snad nejprobíranější témata v souvislosti Googla vs SEO. S odstupem času už odeznívá strach a panika, kterou způsobily. Věděli jste, že před nimi bylo pět dalších velkých uprav Google, které způsobily podobnou davovou hysterii?

Dneska jsem našel zajímavou infografiku, na níž jsou v časové posloupnosti vyobrazeny všech sedm  SEO apokalyps. Pokud by jsem to měl přehnat, tak údajně měly připravit SEO mágy o práci. Což je samozřejmě nesmysl. Dnes už se onpage SEO smíchalo s optimalizací stránky pro uživatelskou přívětivost/použitelnost. Základem off page SEO je zase linkbuilding a ten už jde ruku v ruce s propagací, či přímou reklamou na stránkách. Například publikování reklamních článků, podčlánková reklama, placené tweety, pronájem podpisu od aktivních diskutérů na fórech atd. Tohle jsou jen letmé příklady, které v zahraničí fungují a u nás se pomalu ale jistě prosazují. Průkopníků je málo a ceny spíše zahraniční :)

Ale zpět ke Google a jeho sedmi apokalypsám. Zkouší to už 10 let a myslím si že nejen mě to přijde jako marketingová kampaň za kvalitnější výsledky vyhledávání. Vlastně je to taková politika dnešní doby. Je daleko více slyšet “Zničíme ty, kteří tu škodí!” než “Najdeme naše slabiny, a vytvoříme prostředí, kde porostou ti, kteří si to zaslouží.”

V každém případě koukněte na výše zmíněnou infografiku a nebojte se. V ČR je penalizace spíše výjimkou a provádí se ručně.

Jo a aby jsem nezapomněl. Někdo se mě ptal jestli se dá dělat SEO jako one man show a jak to probíhá. Našel jsem celkem výstižný obrázek.

Jak se dělá SEO jako one man show


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “7 SEO apokalyps, které se nekonaly”

  1. podľa mňa SEO len tak nejaký google update nezničý a ten obrázok je vynikajúci :D

  2. Moc pěknej obrázek:-) Fakt by se raději měly hledat slabiny a zvednout ty, co si to zaslouží…

  3. Dělat SEO pro Google podle mě není zrovna tak těžké, stačí se o to začít zajímat trochu víc, sledovat zahraniční fóra, blogy…U Seznamu jsem si teda mnohem míň jistý a každé ráno se může stát nějaká změna a všechny moje weby tam spadnou :/

  4. Záleží čemu říkáme SEO. Pokud chápu seo jako “optimalizaci pro vyhledávače”, tak to už v původní podobě dávno zdechlo.

    Právě díky SEO mágům a zuřivému spamování meta tagů, domén, hustotám klíčových slov a zuřivému linkování atd. už prakticky všechny vyhledávače meta tagy ignorují, snižuje se vliv domény a anchor textů, naopak sledují se nofollow odkazy a nově už je penalizace i za příchozí odkazy. To co dnes většina lidí rozumí pod SEO není optimalizace, ale doslova osírání vyhledávačů a neustálé snahy jim jakkoliv podsunout určité informace.

    Penalizace od Google je logický následek snahy podsunout mu nějaké nesmysly, což samozřejmě nechce ani Google ani koncový uživatel. Takže nazývejme věci pravými jmény, budování podivných prolinkovaných struktur a miniwebů, “linkbuilding” a podobné další věci mají jediný cíl – něco vyhledávači podsunout. To není optimalizace pro vyhledávače ale oblbování vyhledávače. A to samozřejmě jen tak nechcípne, protože se neustále vyvíjí nové a vyspělejší techniky spamování a podsouvání informací.

Comments are closed.