Monitorování pozic na Seznam.cz zdarma

Na diskuzním fóru WebDeal byla spuštěna služba Monitorování klíčových slov na Seznamu. Členové si tak mohou zdarma přidat web a následně k němu i zřejmě neomezené množství klíčových slov, které bude služba pravidelně kontrolovat. Do budoucna se údajně plánuje i rozšíření pro Google.

Obrovskou výhodu vidím hlavně v hloubce monitorování (až do 500. místa) a pravidelné denní aktualizaci. Krásně tak budete moci sledovat jak reagují vaše stránky na jednotlivé změny algoritmu. Mimo této služby Webdeal nabízí ještě sledování ranků (GPR, srank, alexa, MozRank, blekko BL), přehled expirujících domén, seznam PR webů, seznam katalogů, přehled slevových akcí na české/slovenské scéně, seznam slevových kupónů a samozřejmě kvalitní diskuzi, které se rád účasním i já :)

Vlastník/vlastníci (nemám přesně přehled kolik lidí WD vlastní) se o vše poměrně slušně starají. Diskuze je moderována, chyby průběžně opravovány a prakticky není měsíc kdy by se něco na podnět komunity neupravilo k lepšímu. Což je znát i na tržní části. Aukce mají odlišné rozhraní od nabídek anebo poptávek. Například v sekci aukce designu, je k dispozici náhled práce aniž by jste museli rozklimnout nabídku. Moc tam toho právě teď není, ale vypadá to opravdu působivě a hlavně přehledně.

Prostě na tom kluci tvrdě dřou a sledují odezvu komunity. Věřím, že se jim to časem určitě vyplatí. Takže ještě jednou díky za novou službu a držím vám palce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

19 Replies to “Monitorování pozic na Seznam.cz zdarma”

  1. už sa neviem dočkať, kedy bude rošírenie monitorovanie kľúčových slov aj pre google, neexistuje zatiaľ niečo podobné ? ..inak na sezname mi niektoré kľúčové slová ukazuje, že sú na viac ako 500. pozícii, nejak mi nejde do hlavy, že ľudia, ktorí by prichádzali na web práve na tie KWs by prišli až z 500.+ pozície

  2. Děkuji Drago za článek, tohle dokáže povzbudit.

    Ad neomezenost – víme, že je to takové reklamní pozlátko, ale zatím to neomezujeme. Není zatím žádoucí to omezovat. Chceme odhadnout limity a dle toho službu přizpůsobit a upravit.

    Ad majitelé WebDealu – už rok jsem jedinným majitelem fóra já. Stoprocentní vlastnictví mi umožňuje větší svobodu ve vedení fóra, dva se prostě nikdy neshodnou na všem.

  3. Uvidíme, něco podobného má collabim, jaký je mezi nimi rozdíl?

  4. To by mě zajímalo z kolika jedou IP adres a jak brzo jim ty IP bude seznam banovat.

  5. Pre google existuje viacero toolov, najlespie pouzivat priamo GWT.. inak sice nie za free, ale dobrym nastrojom je collabim

  6. Jan: Seznam nedávno uvolnit limity pro hledání přes noc. Tedy není potřeba tedy tolik IP adres :)

  7. Jan: Seznam v nocnich hodinach uvolnuje limity pro hledani pozic ve fulltextu, takze banan nehrozi.

  8. Ale kdo se zaručí o bezpečnost? Někam naservírovat všechny KW, k tomu weby, zpětné odkazy… . Navíc člověku, který se pohybuje v oboru? :)

  9. No rozdiel od collabinu je, ze tam je viac veci a je to platene. Google ti poskytne search vysledky len pre X queries a zvysok si musis platit podla potreby(oficialne ako webmaster). Nie su to vysoke sumy, ale platit to neviem ci by sa Otakarovi oplatilo, kedze mu webdeal uzivatelia asi moc dobre nekonvertuju/nezarobia.
    Da sa to obist cez to, ze sa bude script na zistovanie pozicii tvarit ako uzivatel, teda ukladat cookies a podobne.
    Len to neviem, ci by casom nedostal ban na ip alebo proste google nejako nenahneval ;)

  10. Vypadá to vážně zajímavě, to se bude určitě hodit :). WebDeal je nejlepší ;).

  11. Webdeal.cz se neustále zlepšuje nejen po stránce uživatelů, ale i tím, jak se o něj majitel stará. Důkazem je mimo jiné i tento nástroj, který si myslím bude pro mnoho lidí užitečný.

  12. Můžeš mi, Drago, třeba i soukromě, sdělit, proč propaguješ tak zjevnou a neužitečnou SEO pitomost?

    1. Plaváček: tento článek jsem publikoval z následujících důvodů:
      – protože jsou stále lidé, kteří své pozice na seznamu kontrolují každý den
      – někdo chce mít přehled kdy seznam začne indexovat jejich stránky
      – existují lidé, kteří za podobnou službu platí
      – chci se zavděčit majiteli webdeal
      – chtěl jsem zjistit kolik lidí se po publikování článku zaregistruje na webdeal (v momentě publikování jich bylo 1559)

      Jinak monitorování pohybu stránek ve vyhledávači nepovažuju za pitomost už z důvodu konkurenčního boje.

  13. A díky všem těmto nástrojům a dennímu sledování pozic pak máme pěkně zkreslené statistiky hledanosti, zejména u longtailu :-D

Comments are closed.