Někdo mi automaticky vykrádá texty pomoz Ga’s al Rhule!

Tohle mi dorazilo na email:

“Vážený Ga’s al Rhule

████-██████.cz mi systematicky vykrádá texty z mého malého blogísku. Google je navíc natolik stupidní, že jej indexuje a mě ne! Co mám dělat? Navíc na tom vydělává přes AdSense. Zkusil jsem ho vyklikat, ale nešlo to. Ty jsi prý odborník na negativní SEO. Prosím pomoz!

Tvůj věrný fanoušek ████.”

Přeposlal jsem to tedy na tajnou základnu SEO křečků a dostal následující odpověď. Nechť poslouží i ostatním.

“Ahoj Igore,

Negativní SEO je poměrně náročná záležitost a hlavně drahá. Vyžaduje důkladnou analýzu stránky, bez přístupu k GWT a GA. Takže by jsi zaplatil víc než jsou tvé možnosti (kontrolovali jsme stav tvého studentského účtu). Navíc ty chceš rychlou pomstu, zatímco u negativního SEO se efekt dostaví až za delší dobu. Pokud proti tobě stojí autoblog v českém jazyce pomoci se od Pandy nedočkáš.

Prohlédl jsem si zmiňovaný web a vypadá to, že přebírá texty i s obrázky. Tedy možná kopíruje i ostatní tagy. Třeba by na něj šlo dát redirekt v javascriptu, iframe s bořičem rámů (frame breaker) anebo pokud si věříš tak i vložit přes javascript virus. Většina majitelů autoblogů radši vyřadí tvůj RSS kanál než by upravovali svůj skript. Může se ale stát, že si toho všimnou až za delší dobu. Ovšem v případě redirektu by ti to vadit nemuselo.

Co se týká tvé snahy vyklikat konkurenci, tak ti to nedoporučuji. AdSense má nově celkem efektivní zabezpečení. Sám na to můžeš doplatit. Dokonce už nefunguje ani oblíbené autosurfy. V tomto ohledu udělal Google velké pokroky.

Ovšem máme tu jeden projekt s názvem NAPRW. Neboli Ničič Automatických PR Webů. Velký rozmach PR webů nám totiž začal ničit naše weby na zachytávání link juice. Zvláště automatické PR weby byly doslova hrozbou. Měli jsme strach že se do nich brzo opře Seznam a Google. Pak by to omylem smetlo i naše weby na zachytávání link juice. Naše oddělení Lsti a Nenávisti bylo pověřeno přijít na způsob jak automatické PR weby eliminovat na úrovni tvůrce. 

Jenomže odveta přišla brzo. Google tučňák přišel dříve než jsme čekali a Seznam už také rozhodl o opatřeních. Tento anebo příští měsíc automatické PR weby skončí i u něj. Naše zachytávače link juice to sice vydržely, ale pokud se zpřísní pravidla tak už ne. Právě proto byl vyvinut NAPRW.

NAPRW je postaven na klasickém modelu vkládání textu na stránku, který je neslučitelný s podmínkami Google. Využívá se také u negativního SEO. Vlastně jde o to, že pokud někdo nekontroluje důkladně text, lze tam napsat určité fráze ve specifickém pořadí, které roboti odhalí a přiřadí stránce nálepku 18+. Obdobně to funguje i u Seznamu. Texty z NAPRW měly zajistit postupně postih pro celý web. Jenomže s tím bylo tolik práce, že jsme to nepoužily. Navíc weby nepřijdou o ranky. I pornostránka může být autoritativním webem, který může světu dát mnoho užitečných informací.

V každém případě oddělení Lsti a Nenávisti mělo za úkol ničit provozovatele, nikoliv samotné weby. Proto vkládalo do textů html tag s externím obrázkem. Šlo o logo. To se tam měsíc zobrazovalo v pohodě. Za měsíc bylo nahrazeno člověkem – mužem, který pomocí specifických cviků posiloval svou pravačku. Důsledkem bylo výstražné varování ze služby AdSense popřípadě rovnou ban. Pokud tedy někdo kopíruje automaticky tvé texty včetně tagů s obrázkem, můžeš toho využít. Je to efektivnější než klikání.

Ga’s al Rhul, Profesor v oboru Mastery in dark art of SEO a velitel výzkumného týmu Legie stínů SEO křečků.”

Původně byl tento text určen jen neznámému tazateli, ovšem přišlo mi správné to zveřejnit. Výše zmíněné metody a postupy se totiž začaly objevovat i u nás. Pokud vlastníte PR web dávejte si na to pozor.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Někdo mi automaticky vykrádá texty pomoz Ga’s al Rhule!”

  1. Co když kopčí texty, ale uvede zdroj a odkaz na originál(i když ani to se to majiteli líbit také nemusí)? Je to taky přestupek?

  2. Prague – samozřejmě, pokud chceš zkopírovat CELÝ text, musíš mí souhlas autora.

  3. Co takhle přestat psát ? Třeba to ten problém vyřeší… :-P

Comments are closed.