Nejdražší slovíčka v AdWords

Asi nikoho z vás nepřekvapí, že Google prostřednictví AdWords nejvíce vydělává na na slovíčku insurance (pojištění).  Tedy spíše na jednotlivých slovních spojeních, které jej obsahují. Jedno z nich stojí inzerenta dokonce 54,91 USD. Přepočteno na CZK při dnešním kurzu ČNB to je až neuvěřitelných 1141 CZK. To už by jeden měl až nutkání sám si kliknout :)

Slovíčko insurance se vyskytuje mezi top 10 tisíci nejdražšími slovními spojeními hned v 24% případů. Další finanční slovíčka, které patří do TOP 5 nejdražších jsou loans, mortgage a credit.

Reklamní síť AdWords přináší společnosti Google až 97% příjmů. Díky tomu si můžeme zdarma vychutnávat služby jako Google Analytics, Google Webmaster Tools, Google plus a spoustu dalších.

Pokud jste součástí sítě Google AdSense dostáváte z reklamy provize 68% (kliknutí, imprese) a 51% z vyhledávání.

 

Zdroj

  • What are the Most Expensive Google PPC Ad Words?

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Nejdražší slovíčka v AdWords”

  1. Nedalo by se nekde vystourat tech “top 10 tisíci nejdražších slovních spojení”?

  2. Je vsak dobre si uvedomit ze s jedna o zahranici. Vzhledem k malemu .cz trhu a mnozstvi mfackaru (hodne webu s reklamou v danem odvetvi) jsou ty nejdrazsi kliky pro publishery trosku jinde (napr. pujcky celkem ujdou pri opravdu malem mp, jinak to je prumer). Chce to badat v mfackari dosud prilis neobjevenych vodach a testovat dalsi odvetvi. Proste snazit se nebyt ovce.

    Mozna by bylo zajimavy zkouset v nejakym odvetvi cilene snizovat cenu za klik – udelat par hezkych vydelavajicich webu v danem odvetvi a pak treba spustenim aukce onoho webu za statisice strhnout mfa komunitu (webtrh) k tvorbe dalsich tematickych webu/mfacek.

  3. nahodou nevies kolko % z toho robi adsense? alebo nejaky pomer medzi objemom adwords/adsense kampani..

  4. jak velkou část z ceny za klik dostane provozovatel webu?

    1. idp: 68% kliky, 51% hledání
      gnk: nevím, ale zkusím něco dohledat
      Unreal][: ty už přece dneska nic nevydělávají ;)
      Breezman: na webdeal je teď hezké vlákno na téma cena za klik http://webdeal.cz/post15455.html Na webtrhu je to teď samí velký podnikatel, tam by MFA už nikdo nedělal kvůli pár tisícům.
      TonyK: Zkus to tady https://adwords.google.com/o/KeywordTool když se přihlásíš přes Google účet nebude to po tobě chtít captcha kód.

  5. Co se tyce tech mfa tak na ty top kw se to asi moc nevyplati (obrovska seo konkurence atd. mozna to zkouset pres clanky na blogu s jinym zdrojem trafiku nez seo. Ale jestli chce nekdo i pres to udelat novy mfa, tak doporucuju zkusit treba stehovani (hlacne se pak nekde pochlubte jak to dopadlo)…

  6. tyhle zebricky se objevuji pravidelne, ale jsou naprosto zcestny, za tuto castku se to zobrazuje v googlu, ne na vasich strankach, takze predstava, ze dostanete 40 dolaru za click je dosti naivni :) tipuju to tak na 3 dolary u vas na sajtu, na druhou stranu, porad lepsi nez hazet hodinu do michacky :D

  7. Nastal čas na zmenu hostingu ?? Angel hosting mal od polnoci výpadok ktorý trval cca hodinu čo som bol hore, dalej neviem lebo som bol neskutočne znechutený a išiel som spať. Pozerám že aj tvoje stránky sú na AngelHostingu, mne skvelí Angel bez upozornenia vypol cca 7 webov :(

  8. Soukromá zpráva :-)

    A teď ještě jedna – námět na článek – smazat:
    Na GA jsem si všimla, že návštěvníci, kteří kteří mi dopoledne zavítají na web, jsou připočítáváni ke včerejší návštěvnosti. Sleduji jednu stránku a včerejšek roste a dnes furt 0. Stejné to bylo včera, kdy někdy odpoledne jsem teprve zaznamenala aktuální návštěvnost. Mám někde přenastavit čas nebo je to celosvětově stejné?

    1. Lydie: nevím co by to mohl být za problém. Já osobně mám nastavené jako časové pásmo Praha.

      Jinak na otázky mimo téma můžeš použít minifórum :)

  9. na sk ani cz weboch nieje taká konkurencia aby boli ceny také vysoké, ale reklamy typu poistenie a pôžičky zarabajú o pár centov viac ako ostatné reklamy,
    mne zas adsense počíta kliky do obeda ešte ako kliky v predchadzajúcom dni a časové pásmo mám nastavené Praha

  10. V hlavičce se mi u tohoto článku zobrazil inzerát Úvěry pro zemědělce od FIO :-D

    1. Pavel: v hlavičce by reklama být neměla. Jaký používáš prohlížeč a rozlišení? Vím, že jsem řešil problém s bannerm 728×90, který občas vyleze nahoru.

Comments are closed.