Jak poznat dobrého SEO šamana

Na SEO scéně to poslední dobou začíná celkem vřít. Už to není jen boj mezi velkými zaběhnutými společnostmi a amatérskými SEO šamany, kteří používají nízké ceny k lákání nezkušených majitelů stránek. Stále častěji se objevují nekalé obchodní praktiky jako je SPAMování. Dávno jsou časy, kdy SEO servisy na pozadí stránky používaly animovaný obrázek hypnožáby, aby znejistěli majitele webu. Teď opravdu začíná přitvrzovat a nikdo si není svým SEO jistý…

Takže jak poznáte pravého SEO šamana, který na vaše stránky opravdu přivede vyhledávací roboty, zajistí kvalitní linkbuilding a nastolí dobré vztahy s vyhledávači?

Skuteční white hat SEO šaman má určité specifické prvky. Pojďme si je postupně probrat.

  • White hat SEO Maska – neslouží jen k utajení identity, ale má také za úkol chránit váš web před konkurenčními Black Hat taktikami. Ono se snadno říká, že není možné váš web poškodit pomocí off page faktorů. Pravda je ale taková, že na internetu číhá pradávné zlo. Zdroj síly pro black hat SEO šamany. I v sídle SEO křečků je o něm zakázáno mluvit. Možná se mi podaří přemluvit Ga’s al Rhula, který je profesorem v Mastery in dark art of SEO, aby prozradil víc. Ti kteří sledují aktivity SEO křečků jej jistě dobře znají.
  • Bílá róba – správný SEO šaman už od začátků ctí zásady white hat. Jejich róba je vždy bílá. Lemování je obvykle zlaté, občas modré či stříbrné. Proto má dnes mnoho jejich následovníků, pracujících pro SEO firmy, bílou košili se zlatou, modrou či stříbrnou kravatou. Ti ostatní si jen nastudovali nějaké knížky a teď si hrají na SEO odborníky, což je výsměch tradicím!
  • Na krku mají přívěšek zavěšený na kůži. Je v něm křišťálová koule zasazená do materiálu, který je z použitých kabelů. Těmito kabely muselo projít velké množství dotazů na různé vyhledávače. Je v nich zapsána historie SEO. Zajímavější je ale ta malá křišťálová koule. Obsahuje prý zlomek svátného SEO. Legendy o svatém SEO se dochovaly na pevných discích z dob, kdy se místo na nich počítalo na megabajty. Jednu legendu jsem našel i na mém.
  • Na jejich levém ramenu vidíte jakousi nádobu. Obsahuje legendární linkjuice. Pravý SEO šaman jej vždy nosí sebou. Říká se, že když se algoritmus Google zasekl, tak ze stránek Google se rozlil čistý linkjuice na všechny servery po celém světe a začal se mísit. Původní SEO šamani část z něj ale stihli zachránit. Dávají si jej na levé rameno jako ukázku svého úspěchu.
  • Na pravém rameni nosí barevné peří. Jednotlivé barvy připomínají loga všech slavných vyhledávačů. Když se objeví nějaký nový, tak přidávají nové.
  • Jejich rukavice jsou podle tajného vzorce omotané speciálním provázkem, který se vyrábí z manuálů a brožurek vyhledávačů. Je to symbol linkbuildingu. Navíc když poznají crawlovací roboti svůj vyhledávač tak na stránce prý pobudou daleko déle.
  • V pravé ruce má SEO šaman zaříkávací  hůlku. Z čeho přesně je nikdo přesně neví. Spekuluje se o materiálu, který vznikl zničením serverových disků obsahující databáze vyhledávačů. Pravdu se ale asi nikdy nedovíme.
  • Na zaříkavcí hůlce je vždy logo vyhledávače na který bude SEO šaman optimalizovat web. Logo se vyrábí z vlasů vývojového týmu, který pracoval na algoritmu, anebo kalibrování daného vyhledávače. Podle legend je to prý velice zdlouhavý proces, protože programátoři jsou většinou plešatí.
  • V levé ruce můžete vidět lucernu. Je prý zdroje white hat síly. Kdykoliv si není SEO šaman při optimalizaci jistý, právě ve své lucerně najde dostatek síly.
  • Brašna většinou obsahuje různé další pomůcky. Jsou specifické podle cíle optimalizace. Využívá se ale například i k nošení svačiny.

Takže teď když už jste se dozvěděli jak vypadá správný SEO šaman nemůžete naletět žádným podvodníkům!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Jak poznat dobrého SEO šamana”

  1. Dík za konečně opravdu přínosný a hodnotný článek o SEO :), naprosto skvěle pobavil.

  2. Snažím se tam najít nějaké spojitosti s “realitou” a možná, že bych tam něco i objevil..ale zajímalo by mě – mám vůbec hledat, nebo si měl jen hodně kreativní náladu? :)

  3. ti dal nějakej šaman houbičky před psaním ne? :D

  4. Hehe, to jsi stvořil sám, nebo ti někdo pomáhal? Možná by ses měl vykašlat na online biz a jít na dráhu spisovatele pohádek. Možná v tobě dříme druhá Rawlingová…

  5. Ještě by to chtělo dodat, že SEO šamana lze poznat i podle toho, jak tučnou fakturu za své služby pošle.

  6. Konecne odhalena prava tvar SEO masteru. Bohuzel v mnoha pripadech to zase takova legrace neni a clovek, ktery je zavisly na tom, co mu ostatni poradi, se jen velmi tezko orientuje.

Comments are closed.