PlaCla má konkurenci!

Tak tu mám jednu doslova žhavou novinku. Společnost BackLinks Genius Ltd, která stojí za reklamním systémem backlinks rozjela novou službu, která má naplno konkurovat českému systému na publikování a psaní PR článků PlaCla.cz. Jejich nový počin se nazývá PostsGenius a je v podstatě založen na stejném principu.

Na rozdíl od PlaCla je možné psát na free systémech jako Blog.cz, Bloger.cz anebo Webnode.cz. Dále jsem nenašel žádné omezení co se týká ranků, jaké nedávno zavedla PlaCla[1].

Prozatím celý systém procházím a v brzké době vydám článek obsahující bližší informace.

  1. Proč PlaCla opravuje něco co funguje?

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

23 Replies to “PlaCla má konkurenci!”

  1. Problém je stále to plátcovství DPH, protože když se podívám na kontaktní údaje tak:

    BackLinks Genius Ltd
    2 Tintagel Close
    Rushden
    NN100QN

    Registrována v Anglii
    Company no. 07162082

    1. LukasP: ono toho bude víc, jak to tak procházím.

  2. Konkurence Placla me moc tesi. Naposledy kdyz sem ji testoval tak mi bylo nabidnutu asi 60 clanku na totalne bezcenejch linkfarmach za cenu 300 – 500 Kc/clanek. Od ty doby uplynulo asi 3/4 roku, takze vidim idealni prezitost na to oba systemy opet provetrat…

  3. Nad vytvořením PlaCla konkurence jsem také uvažoval, při WD brandu by doména mohla vypadat následovně: WebCla.cz (volná), ale nevidím zde masovější využití, i PlaCla na tom není enormě slavně, tak proč se rvát do tohoto bizu.

  4. Souhlasím se Whispere: Přes placlu se zase tak moc dobrých kšeftů nesežene, konkurence možná pomůže tomu, že firmy se dozví o tomto způsobu propagace…

  5. Konečně konkurence, čekali jsme na ni. Pardon, ale placla.cz si jako jediná stanovovala opravdu nemístné podmínky. Inzerent se musí registrovat, vložit minimálně 1000,- Kč a pak vlastně teprve vidí, co tam je za blogy ? Sice mi pak peníze pošlou zpět, ale má logiku poslat peníze a zase si je vybrat ? Copak je seznam blogů něco tak interního ? Kouknu na blogy a zjistím, jestli je vůbec v potřebném oboru blog, který by potenciálně mohl publikovat článek na požadované téma. To je snad základní požadavek inzerenta.

  6. Konkurencia je vždy dobrá vec, aj keď by mala byť len “na oko” – čiže v skutočnosti by nedosahovala úrovne pôvodného poskytovateľa služieb – môže ho inšpirovať a prevetrať… Celkom Vám závidím, pretože na slovenskej blogovej scéne sa zatiaľ nič podobné tuším ani nechystá, čo je celkom škoda.

  7. Zkusili jsme registrovat dva weby do postsgenius, potom napíšu postřehy z pohledu blogera (a možná i inzerenta :-)). PLACLU to ale ohrozit nemůže, protože z 200kč inzerenta dá blogerovi 140kč (30% provize). A u PG je provize 40%, takže pokud nebudou lepší inzerenti (pr článek na emag.cz a oni schválí za sníženou cenu 133 :-)), tak to rozhodně nemá smysl. Osobně jediné “dobré” pro blogery vidím to, že mohou používat backlinksgenius a i postsgenius – ale díky tomu pak jsou články pro inzerenta mnohem méně výhodné, jako u placly. To jejich “ověřování” blogu je také nesnesitelné. U jednoho webu šlo, u jednoho ne. Na podpoře mi řekli, že nejsem první, komu to zlobí, potom mi pán řekl, že tam mám vložit jiný text – a po mém dotazu “proč? Vždyť už tam ten text je, jen to váš systém nebere.. nemám čas to neustále měnit” mi pán sdělil “chápu, zítra vám to založíme”. Na dotaz “proč zítra” (bylo asi 11) mi odpovědět nedokázal :)

  8. Google normální web navštíví max jednou za den. Vydáš článek, zlý script to v té samé sekundě zjistí přes RSS feed, stáhne si článek a publikuje na wordpressu, který pingne google a ten k němu přijde během dalších patnácti minut. První bude zaindexovaný on. Takže na to kdo je první v indexu se hrát nebude.

    ^^^měl bych přemýšlet na kariérou v blackhatseo

    Naopak zlé scripty stahují z mnoha webů. Takže bude googlu nahlášeno od deseti majitelů, že jim krade obsah. I když zlý script nahlásí že on je v právu a ostatní kradou, tak je to jeden proti deseti a jsme doma. Protože zlý web má obsah od všech. Zatímco oni mají jen jeden článek ze zlého webu.

  9. Jiří Šubr: Majitel nechce zobrazit weby, protože by spousta lidí kontaktovala přímo majitele jednotlivých blogů a provozovatel Placla by samozřejmě přišel o zisky. Takhle když tam už máš peníze, tak si většina řekne, že zkusí zadat poptávku než přímo kontaktovat. To je můj názor. Na druhou stranu já si beru pevnou částku za PR článek a když je to u Placla tak potencionální klienti to mají o 30% dražší než kdyby mě kontaktovali přímo.

  10. Souhlas s LukasemP, dokud budou mit sidlo mimo ČR, tak to moc velká konkurence není. Kolil bloggerů se bude chtít stát plátcem DPH pro pár stovek za články?

    Jinak pro ty co si stěžují, že kvalitní weby nejde sehnat a že by si i připlatili jeden tip. Stačí si zaplatit placenou službu ČTK, kde PR článek není váš reklamní článek, ale informace o nečem zajímavém, co se rozešle médiím a novinářům a pokud to opravdu zajímavé je tak o vás napíší a třeba získáte články na idnes apod. Služba stojí tuším kolem 4000 za jednu tiskovou zprávu.

  11. S těmi provizemi mi to přijde totálně přemrštěné. Dost přemýšlím o tom že projekt: linkmonitor který aktuálně slouží k sledování a ranků webů a prodejů obohatím o možnost PR článků bez poplatku s tím že si každý vyřeší platbu sám. Myslíte že by o to byl zájem? Jde mi spíše o to nabídnout lidem platformu. Bohužel si myslím že se snaží všichni primárně nahrabat a není tu žádná iniciativa vytvořit opravdu kvalitní službu kde by se mohlo připlácet až za nadstandardní služby (viz webtrh)

  12. Co se týče kvality grafického zpracování, tak určitě PostGenius je lepší než Placla. Na druhou stranu si myslím, že absence přísných výběrových kritérií pro blogery je chybou a inzerenti za své peníze nezískají odpovídající kvalitu. Hlavní problém českého trhu s placenými články je jeho malost – je zde málo blogerů pro různé obory a to nezmění ani nástup nového systému. Uvidíme za půl roku jak to pojede. Já PostGenius využívat rozhodně nebudu, protože se mi moc nelíbí styl jakým jsou ty jejich projekty prezentovány.

  13. “Dále jsem nenašel žádné omezení co se týká ranků.”

    Je to tam, asi jsi si nevšimnul, chtějí min. GTPR 1.

    1. Homer: to jsem si všiml až po napsání článku, společně s pár dalšími věcmi, které shrnu do dalšího článku.

  14. Adamova reakce je zajímavá, ale přesuň ji k Pandě, kam patří. Asi se sekl.

  15. Před časem jsem zkusila několika bloggerům prostřednictvím e-mailu nabídnout prezentaci na webu, kde by uveřejnili svůj vzorový článek a zadavatel mohl kontaktovat přímo je. Cenu by si dohodli přímo a dostali z ní po odečtení mojí nulové provize 100%. Ale kromě jedné tygřice to nestálo nikomu z dvacítky pokusně oslovených aktivně placlujících bloggerů za to, ani mi odpovědět.

    Asi jsou bloggeři lidé, co rádi píší a neradi komunikují se zákazníkem.

  16. LukasP: Dobře, tak alespoň nastínit kolik je cca blogů ve vybraných oborech. Opravdu mi nejde o to najít konkrétní stránky, ale jako inzerent chci vědět, jestli tam je vůbec blog v oboru, který já potřebuji. Kdybych hned zezačátku viděl Finance (64), tak prostě vím, že PR článek na téma finance tam jistojistě najdu. Když uvidím zemědělství (0), tak nemá smysl tam posílat peníze.

    To že nemá PostGenius sídlo v ČR je problém, kterého jsem si zezačátku nevšiml. V tom případě to zatím nelze považovat za konkurenci. Jinak jak tu bylo naznačeno, nelíbí se mi způsob prezentace backlinkgenius.cz a tohle je vlastně ta samá společnost, takže uvidíme, co bude.

  17. Ono je snadné vytvořit podobný systém, kde si uživatelé budou posílat peníze navzájem. Vytvořené za víkend, ale k čemu? Vždyť většina z čtenářů tohoto blogu přemýšlí, že by něco vytvořila (pokud už netvoří) a výsledkem by bylo akorát to, že vznikne hromada balast systémů. Přece co nevynáší, tak proč to vyvíjet (provize 0%). A nakonec jich 90% zanikne během prvního roku, kdy zakladatelům dojdou peníze na colu a burger v mekáči.

    Než něco vytvoříte, zkuste zapřemýšlet, zda ten samotný nápad nerealizuje již xx lidí. Jak psal Michal, omezující je malost trhu a nemá cenu tvořit něco pro malou skupinku lidí, kde už je trh zasycen.

  18. Nevěřím, že by se novému systému podařilo získat dostatek rozumných blogerů. Na Placle se to už nějaký pátek zkouší, a i přes změny, které na ní nastaly, se z mého pohledu inzerenta nijak výrazně kvalita nabízených blogů nezvedla.
    Když inzeruju, vybírám, z čeho jen jde. A ta nabídka tam roste velmi, velmi pomalu.
    BTW – platba do zahraničí a špatná pověst provozovatele je pro mě jako inzerenta nepodstatná, pokud systém nabídne kvalitní portfolio blogů

  19. Několik důvodů, proč to bude mít nový PPP systém těžké:

    Placla se již od počátku setkávala s problémem na jedné straně nekvalitních webů a na druhé straně zadavatelů, kteří si představují 2stránkový článek s šesti odkazy za 130 korun.

    Ani jeden z problémů nový systém od SEO Experta (což je firma, která stojí za nový webem a sama sobě tak na webu dává nadšené reference…) neřeší.

    Většina webů, které v podobných systémech není nic jiného než MFA na druhou. jen účelem není prodávat prostor Google, ale inzerentům s články. Návštěvnost je minimální a přístupy reálných návštěvníků jsou velmi ojedinělé. Ani to nový systém neřeší.

    Problém samotné prezentace nového systému neumím posoudit, pokud k nim ale budou vlstníci pčistupovat podobně jako u BLG, bude to ještě legrace.

  20. Co tu naznačil Michal s tím se plně ztotožňuji. Navíc jako zadavatel poptávky vidím největší problém v nedostatku informací. Lze obtížně zjistit návštěvnost webu kde bude zveřejněn článek, chybí profilace návštěvníků etc… Bylo by super, kdyby existoval systém který by v rámci profilu blogu k uveřejnění PR článku tyto informace zveřejňoval. K čemu mi je, že si najmu skvěle psacího blogera o kterém nikdo neví.

  21. Dovolujeme si všechny blogery z České republiky informovat, že NEJSOU POVINNI registrovat se při využívání Posts Genius jako plátci DPH, ani se jimi automaticky NESTÁVAJÍ, a to dle detailního vyjádření daňového specialisty, členem Komory daňových poradců České republiky.

    Více podrobností včetně screenshotů potvrzených stanovisek naleznete v naší oficiální tiskové zprávě na http://www.postsgenius.cz/faq/tiskova-zprava-k-otazce-nutnosti-stavat-se-platcem-dph/.

    Považujeme tímto, pro mnohé spornou, otázku za vyřešenou. Věříme, že vám teď již nic nebrání v účasti v reklamním systému na placené reklamní články Posts Genius!

Comments are closed.