Google Page Rank je nějaký hyperaktivní

Včera mi na WebDeal přišla zpráva, že se hnuly ranky na jedné mojí stránce. Říkám si fajn asi to bude srank a byl přepočet. Jaké bylo ale mé překvapení, když jsem zjistil, že se zase přepočítával google page rank.

A nejedná se o nějakou penalizaci. Stránka, která měla GPR 0 a je nová (obsah jsem na ní umístil 8.5.2011) poskočila na GPR 1. Samozřejmě nic co by stálo za zmínku, kdyby ovšem nedošlo k přepočtu nedávno. Podělil jsem se o tomto podivném úkazu na twittru. Načež mi VladoPt poslal odkaz na i-makings.com, kde zapisují pravidelné aktualizace ranků. Podle jejich měření došlo k přepočtu už 4.8.2011 a dnes se jednalo o minipřepočet. Je to možné, nástroj na webdealu by měl posílat upozorňující zprávu jednou týdně.

Otázkou je proč se google rozhodl zveřejňovat aktuální google page rank tak často? Jedná se o nedopatření? Nový marketingoví tah, jak na sebe upozornit? Snaha znejistit prodejce odkazů? Zatím jsem nějaké reakce na trhu s odkazy nezaznamenal. Ceny se drží poměrně stabilně. Spíše si prodejci odkazů pravidelnější aktualizace pochvalují. Zaznamenal jsem jen jednu zajímavou úvahu a to u prodeje GPR 6. Většinou se tyto odkazy prodávají hodně v tichosti a opatrně. Minimální doba nákupu je šest měsíců. Pravidelné přepočty by mohli tímto obchodem zahýbat. Rozdíl mezi GPR 5 a 6 je propastný a to i v ceně. Když byly přepočty jednou za půl roku tak se reklamace braly v úvahu jen u penalizace. Takto ale web může hopsat na pomezí 5tkou a 6tkou a to už důvod k reklamaci je.

Anebo to google bude aktualizovat tak často až nás přestane bavit se o tom bavit. Při aktualizacích za půl roku jsme se s každého bodíčku radovali a každý ztracený zase oplakali. Věděli jsme že to je na dlouhou dobu. Takto si můžeme říct, no co za týden to může být jinak.

Mimochodem sestavil jsem pro vás takovou menší tabulku výkupních cen zpětných odkazův zahraničí, která nebere v úvahu tematičnost ani pozici odkazu na stránce. U vyšších ranků vycházím i ze zkušeností u nás.

  • GPR 1 – 15 – 20 CZK/titulka, 10 – 15 CZK/podstránka
  • GPR 2 – 20 – 25 CZK/titulka, 15 – 20 CZK/podstránka
  • GPR 3 – 55 – 68 CZK/titulka, 30 – 35 CZK/podstránka
  • GPR 4 – 105 – 120 CZK/titulka, podstránky jsou na dohodě podle cílení
  • GPR 5 – 150 – 300 CZK/titulka (tady se už hodně smlouvá na počtu odkazů, bere se v úvahu i relevance cena se může vyšplhat i na 3 násobek), podstránky jsou na dohodě podle cílení
  • GPR 6 – tady se většinou smlouvá, u nás to nabízí jen pár lidí, anebo SEO agentury, cena je tak ovlivněná firmamy, které mají zájem a omezeným množstvím. Tuším, že jednou jsem viděl nabídku bez DPH. Počítejte s cenou minimálně 1000 CZK/měsíc a to jen pokud nebude jiný zájemce. Běžná cena je 2000CZK+
  • GPR 7  mi zatím nikdo za konkrétní cenu nenabízel, takže nevím. Pokud vám ano, tak napište do diskuze.

 

Upozornění: Pokud jsou vám ranky ukradené, anebo si chcete jen rýpnout, tak prosím nekomentujte tento blogpost. Stejná vám příspěvek neschválím.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

26 Replies to “Google Page Rank je nějaký hyperaktivní”

  1. Nemůžu si pomoct, ale nejsou ty ceny za odkazy vzhledem k rankům příliš nízké. Řekl bych, že reálně se pohybují řádově mnohem výše. ;-)

Comments are closed.