Bing webmaster tools

Dneska mě nějaký tweet nalákal kouknout se na Bing Webmaster Tools. Prý přidání sitemap.xml pomůže v indexaci a lepším pozicím. Vzhledem k tomu, že každý čtenář ať už pravidelný či občasný se rozhodně hodí, tak pohrdnou touto nabídkou by bylo řekněme neuvážené.

Takže na adrese bing.com zadávám do vyhledávání Bing webmaster tools. Celkem překvapení že výsledek je až druhý. No co alespoň jsou k svému SEO lidi z bingu upřimní. Vyplňuji přihlašovací údaje, prostě klasika. Až na to, že chtějí trochu moc osobních údajů, ale co google má zase moje číslo kreditky. Nějak se protáhlo čekání na potvrzující email ale po chvilce jsem tam.

Přidání stránky je podobné jako u Google Webmaster Tools. Buď soubor anebo řetězec. Zvolím si soubor.

Po ověření začínám proklikávat všechno možné. Je pro mě celkem překvapením, že Bing o mém blogu neví naprosto nic. Žádné zpětné odkazy, přehled pozic ve vyhledávání, dokonce ani seznam stránek s chybovými kódy. Prostě samé No data available. Jediná užitečná informace je, že sitemap.xml nemusím nahrávat, protože bing o něm ví. Jenomže si ho naposledy stáhnul 3.3.2011. To už je celkem stará informace. Současná verze má 1567, alespoň to tvrdí Google Webmaster Tools, který si jej stáhl dneska.

Jediná věc, která se mi líbila je Index Explorer, kde je kompletní přehled adresářové struktury webu. Pokud používáte WordPress a máte permanentní URL jako já, je celkem zajímavé se tím brouzdat. Vše je rozděleno na roky, měsíce a pak dny.

Celkově zklamání. Myslel jsem, že si podobně jako v Google Webmaster Tools alespoň nastavím cílení na zemi anebo alespoň jazyk. Na českém bingu by jsem pak mohl třeba uhrát lepší pozice.

Odkazy:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Bing webmaster tools”

  1. S chabou indexací je to tak, jak je zde psáno. Z toho plyne pak také odpovídající relevantnost výsledků a zájem hledajících Bing používat. Skoro, jako když Seznam nasadil nového robota. Akorát v případě Bingu na to v Česku neproběhla taková vlna nadávek. Což je opravdu velká škoda – přišli jsme o zábavu.
    0,06% návštěvníků přicházejících mi na web přes Bing mluví za všechno.

  2. Z bingu mi chodí na web max do jednoho procenta.. Takže se nemá cenu touto optimalizací zabývat, když je výsledek nejistý.

  3. Já to mám s Bingem podobné, okolo 1% návštěv. Vůbec to neřeším.

  4. jj bing podobne , ale snad zacne posilat :-)

Comments are closed.