Panda Farmer zasáhl Anglii

Legendární obávaný bojovník s kopírovaným a duplicitním obsahem zasáhl koncem dubna Anglii. Doposud se držel jen nad americkým trhem (google.com), kde zasáhl 12 – 16% všech výsledků vyhledávání. Popravdě bojovníka za kvalitní internet Panda Farmera v anglii rozhodně nevítají s otevřenou náručí.

Zprávy Searchmetric jsou děsivé

Společnost Seatchmetric možná nepatří u nás mezi nejznámější, ale má dostatek zdrojů a informací, aby mohla posoudit dopad Panda Farmera na anglický trh. Podle jejich měření byl velice silně zasažen web ehow.com (v současné době 95tý na světě*) a ehow.co.uk (4,467 na světě*), které ztratily 50% OPI (Organic Performance Index – měří jak je stránka pozitivně a negativně zasažena změnami v google algorimtu, v podstatě se jedná o přepočet jak moc je vidět ve výsledku vyhledávání před a po). Přitom se jedná o největší stránky z návody na světě. Obsahují přes 1 milion návodů a 170K videonávodů. Qype.co.uk (hodnocení restaurací) dokonce 96%.

* Měřeno podle Alexa Ranku

Kompletní přehled top 100 nejzasaženějších stránek Anglie, včetně grafů, si můžete prohlédnout v blogpostu Google’s Panda Update Rolls-out To UK.

Přijde Panda Farmer i k nám?

Těžko spekulovat, protože nikdo přesně neví jak vylepšený algoritmus vlastně funguje. Jestli je založen na nějakých jazykových znalostech, anebo čistě na vzorcích, které by se dali použít na cokoliv. Podle mého osobního názoru potřebuje jazykové znalosti. V jednom z předchozích článků jsem psal, že QR (Quality Rank), který je součástí Panda Farmera kontroluje pravopis. Přeci jen od kvalitního obsahu se očekává, že bude bez pravopisných chyb. Na druhou stranu podle některých zpráv mezi vítěze po příchodu Panda Farmera patří velká diskuzní fóra, kde se často vyskytují i cizinci a ti jak je známo občas mají s angličtinou problém. Takže závěr je takový jako u každé off page SEO diskuze. Nikdo nic neví. Ale můžeme o tom samozřejmě diskutovat ;)

Ještě mě napadla jedna věc. Procházel jsem si diskuze na různých fórech (google, digitalpoint, pod blogposty) a ti co si stěžují mají regulérní stránky, na kterých se často dost napracovali. Na blozích tvůrců MFA či minisites však po update žádné katastrofické blogposty nejsou.

[poll id=”119″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Panda Farmer zasáhl Anglii”

  1. A cakal si ze sa niekto bude verejne stazovat a davat tam zoznam mfa ako mu klesli? keby mi panda farmer zhodi mfa farmu, tak maximalne tak skusim zistit, preco a spravit zmenu v buducnosti. Ale celkovo sa mfa predavaju za 6 mesacne zarobky lebo je to dost nestale.

  2. Pokud jde o pravopis, měl by se autor článku začít taky trochu bát (nic ve zlém :-) já na tom tak nelpím. Co se týče fór, tak bych nemluvil o cizincích, protože obvykle jsou ze školy více vycepovaní než rodilí mluvčí :-)

  3. no pokud to pride aji k nam tak jsem v ****** (slovo si dosadte sami :D) sice mi gramatika docela jde ale to s tim duplicitnim obsahem se mi moc neliby :)

  4. Jen ať Panda přijde:) už se těším

  5. Ranky podle gramatiky by byly podlé, odrovnalo by to většinu teen blogů :D

  6. Stejně je to šílenost. Nástroj respektive úpravu, která svůj účel neplní na jednom kontinentu, s klidem pustit na druhej, jen ať to tam překope…

  7. ha muj online opravar chyb konecne bude mit nejaky uzitek ;)

  8. někde panda veme, ale zase na jiných webech přidá
    důležitý je vyvážit webové portfolio z ohledem na vrtkavost vyhledávačů :)

  9. Konečně po dlouhé době zase nějaká anketka. Jen houšť. Vtipné možnosti vítány :-)

Comments are closed.