Srank nám zamrznul

Následující článek byl napsán v době autorovi nepříčetnosti. Prosím nelinkujte na něj, až bude autor při smyslech tak ho smaže.

Už je to nějaký ten pátek co se naposledy měnil srank. Za vše může zřejmě nové přeindexovávání stránek. Přeci jen hlavní složkou sranku je počet odkazů a dokud je všechny nový seznambot 3.0 nenacrawluje pěkně do databáze jen stěží se bude dat nová hodnota spočítat. Tato varianta je zatím považována za nejpravděpodobnější, ale konspiračních teorií je tu daleko více. K jejich hodnocení byli přizvání SEO křečci.

Mezi nejoblíbenější patří, že si seznam vzal příklad z google page rank. Tedy aktualizace bude připadat jen na významné dny. Například na státní svátky, narozeniny významnějších členů fulltextového týmu anebo těsně před výplatou. Samozřejmě možné je vše. Této variantě ovšem dávají hlas tři SEO křečci z pěti.

Další zajímavou konspirační teorií je, že srank bude zrušen. Dosavadní stav zůstává jen kvůli kompatibilitě se staršími lištami. Jakmile bude docrawlováno a seznam bude moct naplno využít nových výsledku tak se srank ztratí jak z lišt tak i z povrchu virtuálního světa. Přeci jen většina systémů na prodej zpětných odkazů je dnes naprosto závislá na hodnotách srank a gpr. Pokud zmizí  tak nebude jak hodnotit odkazy. Lidé z fulltextového týmu si budou gratulovat jak zničili organizovaný linkbuilderské syndikáty. A nastane mír na zemi. Tedy dokud nikoho nenapadne rovnice cena odkazu = počet indexovaných stránek na seznamu * 0,01Kč * koeficient cennosti tématu. Ovšem tomuto by možná věřil tak jeden křeček z 5ti

Poslední mládeži přístupnou konspirační teorii, která se mi líbila, někdo psal na webtrhu, anebo to byl jeden z těch webtrh klonů*, už nevím. V krátkosti jde o to, že systém dosavadního hodnocení stránek je nedostatečný. Už několikrát musel být upravován. Možná si vzpomenete na dobu, kdy měl opravdu sto bodu. Žádné zaokrouhlování na desítky. Další změna přišla nedlouho poté. Hodně webů dosahovalo hodnoty 100 bodů. Český internet se rozrůstal nad poměry. Webmástři se naučili opravdu dobře linkovat a tak v podstatě srank ztrácel význam. Seznam to vyřešil tak, že zvedl nároky na linkbuilding mezi 70 až 100. Rozdíl mezi hodnotami byl doslova propastný. Ovšem jako předtím i teď už možná nestačí. Třeba se plánuje úplně nová koncepce ranků. A co na to naši odborně vyškolení mnoha certifikáty ohodnocení SEO křečci?

No a pak je tu pár dalších, ale o těch se smí mluvit až po 22 hodině a to už SEO křečci zase spí.

Tímto děkuji SEO křečkům za jejich odbornou konzultaci.

* Návod jak naklonovat webtrh: Vezmeme z webtrhu chromozóm X v podobě písmena w a chromozón Y v podobě písmena e. Máme tak dostatek materiálu na vytvoření klonu. Tyto dvě písmena dáme do hromadného testovače volných domén na regzone.cz. Postupně přidáváme další písmena anebo slova. Nemusí dávat smysl ani se dobře pamatovat, důležité je na doméně pak nainstalovat fórum. Nezapomeňte čím více písmenek z originálu tím více addidas webtrh.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Srank nám zamrznul”

  1. Ranky jako takové se IMHO nikdy nezruší, protože pak by vyhledávače přestaly mít webmastery omotané kolem prstu. :)

  2. Výborný článok! Naozaj som sa pobavil :D. Nápad so škrečkami bol výborný, plne súhlasím s ich názorom. Každopádne som začal uvažovať o tom, čo by sa stalo, keby zmizol akýkoľvek rank stránok (žiadny PR, SR, AlexaRank, …) – podľa čoho by sa hodnotili ceny odkazov? Možno by net zrazu mal zmysluplnejšie odkazy…

  3. Je mi docela jedno čím to je, ale pravda je, že to seznam řádně zadrbal před Vánocemi. To je prostě výmrd na webmatry. Docela mám sto chutí začít masově zakládat na facebooku skupiny na “nepodporu” používaní seznamu a na stránky umistovat banery typu použivejte google, se seznamem byste nás příště nemuseli najít. Maj to věčně pokažený. Doufám, že se tohoto komentáře chytne nějaká pana SEO marie.

  4. nechapu ze nekdo resi srank :D Ja ani nevim, ze se neco deje :)

  5. Asi sa z teba stane alkoholik, ked mas toto najcitanejsie clanky. hoci informacna hodnota nizka, ale zasmial som sa dobre :)

  6. Pěkný článek! Musím pochválit. Ti SEO křečci jsou super, jenom bych se tě chtěl zeptat, za kolik je možné si půjčit pár takových křečků…

  7. Námět na křečky 4 z 5 – Seznamáci věří na konec světa roku 2012 a tak se rozhodli pro hromadnou dovolenou, aby si zbytek života patřičně za svoji neskonale kvalitní a přínosnou práci užili :-)

    1. Vzhledem k poptávce uvažuji o jejich plyšové formě s kouzelnickými kloboučky ve stylu Gandalf v1.0 v barevném provedení bílá, šedá a černá. Certifikát z prestižní vysoké školy Hamsterské z oboru SEO mág samozřejmostí

Comments are closed.