Google instant na google.cz

Tak tu máme google instant. Legendární technologii, která ušetří miliony vteřin denně všem kdo si jí nechají aktivovanou. Mnozí jí považují za geniální krok kupředu, jiní za naprosto nesmyslnou a někteří za likvidační pro celý SEO průmysl, protože kdo není nahoře toho zlikviduje.

Je to opravdu tak zlé, anebo si na to jen musíme zvyknout?

Takže jak to funguje? Když odteď do google.cz začnete postupně vyťukávat co vlastně hledáte, tak po každém ťuknutí klávesy se začne formovat jakási šedá nápověda přímo v textovém poli a zároveň se budou vytvářet výsledky přímo před vašima očima. Doslova se před vámi formuje naprosto nový svět toho co nehledáte, ale s každým písmenkem chcete vědět co je dál. Že to připomíná písmenkovou polívku, kde byly použity lysohlávky? Hmm možná. V každém případě si zvykejte, protože odteď se při optimalizaci budete muset přizpůsobit novince. Tedy pokud si dostatečné množství lidí nevypne toto písmenkové delirium a nedá tak lidem v google jasně najevo, že blikající výsledky jsou trochu moc.

Častým argumentem pro zavedení této novinky je, že si musíme na nové super vyhledávání prostě jen zvyknout a pak už nebudeme chtít nic jiného. No nevím, na youtube jsem si zvykl okamžitě a celkem bez problémů opustil bez rozloučení staré metody sledování videa. Jsem zvědaví jestli google zveřejní nějakou statistiku kolik lidí hledá s instant a kteří bez instantu.

No uvidíme. Mě osobně je to nepříjemné a vypnul jsem to.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

23 Replies to “Google instant na google.cz”

  1. Tj, ráno jsem se lekl, cože to ten Google dělá – je to hrozně nepřehledné, vypínám…

  2. Mne to príde vcelku fajn. Nechal som to zapnuté, no vadí mi dosť to, že ak chcem vyhľadávať to, čo chcem ja, a nie to, čo mi Google navrhne, musím dať enter (čo veľmi to vyhľadávanie nezrýchli). Inak v pohode. Dokonca pozerám aj ďalšie stránky z daného KW (takže si nemyslím, že to pochová dnešné praktiky SEO)…

  3. Na výsledky vyhľadávania to teda vplyv nemá …
    ( uvádza to google vo FAQ )

    Dotaz:
    Má tato změna dopad na hodnocení výsledků vyhledávání?

    Odpověď:
    Ne, tato změna nemá dopad na hodnocení výsledků vyhledávání.

  4. Hledám přes okýnko Search ve FF, takže téhle “vychytávky” jsem zatím ušetřen.

  5. Sice jsem ho vypnul, ale vypadá to že nereaguje a jede si dál. Nevíte jak na to?

  6. Myslím že na vypínání je moc brzo… člověk si to musí vyzkoušet a pak dělat závěry.
    Osobně s tím za celý den ani nepřijdu do styku, jelikož používám Google chrome a google vyhledávání mám v adresním řádku… takže HP Googlu jsem vyhledal jen abych se na Instatnt podíval a osobně tomu dávám kladný hlas

  7. Mě jako uživateli se to docela líbí, buď si vyberu co mi googl nabízí, nebo si dopíšu co chci.
    Jak nově optimalizovat se ukáže asi časem, ale myslím, že to nebude mít výrazný vliv.

  8. Já hledám přes adresní řádek. Pro seznam mám v Opeře “s keyword” v Googlu “g keyword”, takže na google téměř nechodím. Tam už dotazy jenom upřesňuji. A Google Instant nepoužívám. Většinou zadám celý dotaz.

  9. Já už to zjistil včera a musim říct, že mně se to vcelku zamlouvá.

  10. Tak nevím, nevím, ale zatím se mi tato funkce rovněž nezamlouvá.

    Každopádně mi nyní přijde první pozice v SERP nepřehledná (splyne s našeptávačem) – více si všimnu druhé a třetí pozice ve výsledku vyhledávání.

  11. Je to hnus. Ja tak 50 na 50 vyhledavam z adresniho radku ve FF (ne z toho vyhledavaciho) a primo na googlu. Ty samovolne poskakujici vysledky bylo dost neprijemne prekvapeni, jeste ze to jde zatim vypnout.
    Brzo bude nutne pro google zakazat javascript, nebo se v techdle hovadinach utopime..

  12. Mě se to nelíbí. Dělá to zbytečně z uživatele hlupáčka, co si musí nechat cokoliv našeptávat. Navíc Google blokuje některá slova. Třeba při zadání slova sex vám našeptává sexta. Dávám Google pomyslně palec dolů, lidé z Googleplexu opět přiblížili svět, jak by měl vypadat podle nich.

  13. Bohužel to vypadá, že Google začíná tak nějak nenápadně s filozofií: odpor je marný, nyní řídíme vysílání my, můžeme naklánět informace horizontálně i …

    Začalo to už před lety když segregoval jednotlivé státy a řekl si, že blbeči v ČR nepotřebují mít na hledané anglické slovo stejné výsledky jako lidi v USA (99% procent populace o téhle věcičce vůbec neví).

    No a teď si řekl, že uživatel je vlastně tak blbej, že neví co hledá a tak mu tedy i řeknu co hledat má.

    Když se navíc zamyslíme nad tím, že třeba weby jako wikipedia je díky googlu trochu vyjmuté z normálních algoritmů = zvýhodněné oproti ostatním přes ruční či jaké rozpoznávání zaměstanců a má vlastně tak čím dál tím silnější pozici. Tak se nabízí, že další fází bude zřejmě omezení počtu výsledků z 500 či kolika na 5 a mezi nimi budou 4 ručně vybraní “kamarádi” jako wikina, youtube, xichtokniha… lidi je přeci milují a nesmíme jim dát šanci přejít ke konkurenci.

    Takhle se pracuje se stádem.

  14. Na rovnakom principe som chcel vysledky hadzat aj ja na http@//www.okolo.sk ale nakoniec som to tak poriesil iba s reklamou pri pisani sa zobrazuje podla klucovych slov, napr. clanky

  15. Proč mi to nefunguje? dám google.cz žádná novinka tam není. A ani když jsem přihlášen :-(

  16. Aha, tak v Opeře mi to vůbec nefunguje !!!

    Ale v Chrome už to vidím, tak to jdu prozkoumat

  17. Používám iGoogle a tam se instant nijak neprojevuje. V anonymním režimu samozřejmě jo, ale moc nadšený z toho nejsem.

Comments are closed.