Nejdražší průměrné kliky na adsense – červenec

money_growing.jpgPoslední dobou už moc minisites nedělám, ale stále mě baví koukat se jak se některé minisites rozjíždějí. Je to zvláštní, ale opravdu platí rada, že minisites se rozjede třeba až po několika měsících. V seznamu TOP 10 nejvýnosnějších průměrných kliků najdete i pár větších stránek.

  • 404m.com – 0,32 USD – zhruba poslední 3 měsíce jsem pozoroval nárůst průměrné ceny kliku na mém blogu. Dokonce se objevily i více jak dolarové kliky. Aby jsem pravdu řekl začal jsem si na chvíli myslet, že google začíná na minisites a MFA dávat levné reklamy. Což je samozřejmě jak všichni víme nesmysl, ale zaváhal jsem.
  • Úroky – 0,30 USD – jednoho dne se mi podařilo zaregistrovat čerstvě smazanou doménu uroky.com. Doména se mi velice líbila, ačkoliv vím, že na top metu má daleko tak mi jí bylo líto a rozhodl jsem se jí trochu vydevelopovat. Jelikož téma pro mě bylo zajímavé (ekonomiku jsem nikdy neměl) tak jsem se trochu rozepsal a udělal trochu větší minisites. Mimochodem u této minisites se projevila naplno moje neschopnost pro grafické cítění.
  • cn130.com – 0,23 USD – můj druhý blog, který jsem si založil z několika důvodů. Asi tím nejhlavnějším byly výčitky mnoha lidí, že na 404m.com píšu moc balastu a lepší (dlouhodobé) články se ztrácí. Proto jsem se rozhodl dávat na cn130 návody a něco z historie. Novinky a komentáře aktuálního dění nechávám na 404m.com.
  • Dovolená Černá Hora – 0,17 USD – původně MFD, nakonec nasazen adsense. Ze 14 MFD projektů má nejlepší průměrnou cenu za klik.
  • Dovolená Kypr – 0,16 USD – další z MFD projektů. V průměru o cent horší.

A jak si vedou další projekty o kterých jsem už dříve na mém blogu psal?

  • kolace.com – 0,08 USD – MFA postavené na úplně klasické šabloně. Použil jsem jej jako příklad popisu budování jednoduchého MFA. Celkem nic moc, ale alespoň to dohání návštěvností.

Na první měsíc prázdnin to není špatné. Uvidíme jak si povedou v dalším. Doufám, že do té doby už spustím jeden větší projekt. Zatím sháním levné pisálky z řad studentů středních škol, kteří se nesehnali brigádu. Podmínkou je mít zkušenosti a dobře namakanou postavu ve World of Warcraft na oficiálním serveru.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Nejdražší průměrné kliky na adsense – červenec”

  1. Proč máš cenu na adwebio za klik na 25 centů, když z adsense dostáváš průměrně 32 centů? Není lepší tam dát nechat google reklamu?

  2. MD: protože mu fandím. Když se rozjížděl Directo tak jsem prodával reklamu na blogu za 50Kč/měsíc. Nic se bez globální podpory prostě nerozjede.

  3. Hmm, 0,32 USD je moc slušné, asi máš štěstí na inzerenty. U mě podobných výsledků dosahují jen travel weby, tam je průměr hodně podobný…

  4. Mno UROKY.com po grafické stránce opravdu nic moc, měl by jsi s tím něco dělat :D.

  5. biggycz: grafika mi nikdy moc nešla, nedokázal jsem tomu dát nikdy tu správnou šťávu. Takže se snažím dělat věci alespoň aby vypadaly funkčně. Uznávám, že uroky.com je takový úlet, který původně měl být grid design :)

  6. drago: A proč prostě nepoužiješ nějakej layout zadarmo? Je toho plno a já to používám pořád. A potom ty weby vypadají docela dobře.:-)

  7. Andre: ano používám je, dokonce jsem na cn130 napsal i článek na mé oblíbené free templates zdroje http://cn130.com/2009/03/design-pro-mfa/
    Ale občas zkusím něco udělat (většinou to zabere i několik hodin) a pak je mi to líto vyměnit za použitelnější :)

  8. ted přes prázniny mi taky oproti očekávání na dost webech vyběhla cena za klik k $0,20 a to i na nekomerčních tématech – zábava. na druhou stranu úspěšný mfa předělaný na minisites si moc nepolepšili.
    bohužel nejsem adwords inzerent, takže nevím jak je to přesně s cílením, ale u kvalitních webů /i s nekomerčním tematem/ s malým MP mám cenu za klik dobrou. každopádně se přidávám k názoru, že na obyčejnym mfa je cena za klik často relativne malá i když se jedna o zajimavý téma – v reálným světě bych to srovnal kvalitní web vs. mfa něco jako reklama na billboardu vs. vylepená reklama na sloupech a zastávkách po městě => větší kolos bude vždy důvěryhodnější jak pro inzerenty tak pro zákazníky.

  9. Drago, prozradis nam tu zajimavou WoW domenu?

  10. powerbook: buď to bude na onlinerpg.cz, wowmanual.com nebo něco úplně jiného. Stále nevím. Zatím potřebuju ty pisálky. Hodit tam WP a nějakou lehce upravenou šablonu není problém.

Comments are closed.