Dharmesh Shah koupil doménu chat.com za osmimístnou částku

Dharmesh Shah, spoluzakladatel a CTO společnosti HubSpot, potvrdil, že koupil doménu chat.com za nezveřejněnou cenu v řádu desítek milionů dolarů. Jedná se o nejdražší doménový obchod, kterého se kdy účastnil.

V příspěvku na sociální síti LinkedIn zmínil několik bodů, proč doménu koupil a co s ní má v plánu.

  • Doménu koupil osobně, nikoli jeho společnost HubSpot.
  • Neplánuje přejmenovat svůj projekt ChatSpot.ai na chat.com. Doména se mu prostě líbila a bude se jim pro projekt hodit.
  • Koupil chat.com protože si myslí, že chatovací uživatelské rozhraní (Chat-based UX/#ChatUX) je v softwaru “příští velká věc”. Doména je podle něj naprosto geniální z hlediska jednoduchosti, krátkosti a relevance pro současnou dobu. Okamžitě zvýší důvěru uživatelů. Někdo (ne však on) na ní postaví masivně úspěšný produkt nebo společnost.
  • Obvykle neprodává domény, ale kdyby se mu naskytla příležitosti jí prodat se ziskem, tak to udělá. Peníze by pak daroval Salu Khanovi a Khan Academy (které je velkým fanouškem).

Sám chápe jak důležité a hodnotné domény jsou. Jeho hra WordPlay.com dosáhla 150 milionů odehraných her a 16 milionů uživatelů. Ví, že to je z velké části proto, že doména kterou použil je snadno zapamatovatelná a zábavná.

Na doméně chat.com byla platforma pro dospělé, která umožňovala chatovat s kamerou. Původní obsah se přestěhuje na chat.org.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.