Srank jak na horské dráze

seznam.gifSrank si očividně vynahrazuje několikatýdenní dovolenou. Poslední dobou je jako na houpačce. Na rozdíl od GPR je to číslo, které je nutné sledovat, protože má vliv na pozici ve vyhledávání. Sice prý malou, ale má. Nová koncepce sranku, který jej vystřelila nahoru u všech webů se začíná nějak stabilizovat a hromadně jej tahat dolů. Bouhžel i můj blog zaznamenal úbýtek srankové hmotnosti a to z 90 na 80 (spíš já by sem potřeboval shodit z 90 na 80). Na druhou stranu moje nejnovější minisites, které poctivě linkuju začínají pěkně přibírat a už jsou na 40 – 50.

Všeobecně se doteď považovalo cokoliv 10 – 40 za zaindexované (cena odkazu 10 – 20Kč, záleží na zaměření), průměr byl 50 – 60 (cena odkazu 20 – 50Kč), kvalitní weby 70 – 80 (cena odkazu 40 – 80Kč) a 90 – 100 byly považované za weby které jsou kvalitní a zaběhnuté (cena odkazu 90+). Uvidíme jak si bude dál srank vést. Přitvrdění rozhodně pomohlo a volalo po něm mnoho webmástrů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Srank jak na horské dráze”

  1. já nevim, jsem prolinkoval 6 webů, a mám u všech hlavních srank 50… divné… hlavně se to updatuje snad každej den…

  2. V posledních dnech sem zaznamenal u svých webů 3xpokles z 80 na 70, a u jednoho z 90 na 80. Navíc mě několik webů spadlo o několik pozic dolů, takže se nejspíš upravoval i SERP algoritmus(on se asi upravuje neustále).

    Co mě zarazilo, že mám sadu asi 5 minisite a všechny jsou vzájemně prolinkované a byl na ně dělán stejný linkbuilding. Mají stejné ranky ale 4 jsou na první až druhé pozici a pátý web je až na 30místě :O …..

  3. No hlavní je, že se vůbec po takové době hýbe! Alespoň se dá odhadem podle ranku sledovat jak si na světě web stojí a nemusí se koukat furt do SERPu. Napadlo mě vysledovat posloupnost příchozí hodnoty(odkazy*srank) z odkazů vůči Sranku webu. Ale jsem na to hróóóózně línej a sám sobě se vymouvám nedostatkem času :-D

  4. Taky jsem včera v noci zaznamenal drobný změny, ale žádný drastický propady jak se tady píše. Nevim, kde získáváte odkazy, ale pokud mám alespoň 50% odkazů z katalogů, mohou tyto odkazy značně degradovat /propadnou se dozadu/. Zjednodušeně řečeno, pokud si chci rank udržet, musím odkazy aspoň trošku rozvíjet dál /občas nějaký pr článek, komentář apod./.

Comments are closed.