.me doména je tady

dot_me.gifTak včera (17.7.2008), byla v pět hodin odpoledne oficiálně uvolňená doména .me pro veřejnost. I já čekal s s nažhaveným miniseznamem na registraci nové domény. Původně jsem plánoval trochu větší seznámek, ale nakonec jsme se rozhodl jen zkusit registrovat 2 domain hacky. Ubytuj.me a Seznam.me. Bouhžel Ubytuj me už byla zabraná, takže sem si zaregistroval jen Seznam.me. Mám jeden zajímavý nápad na její využití, ale než z něj udělám podnikatelský záměr chvilku to zabere. A jak vlastně probíhaly první registrace? No upřimně u godaddy moc neprobíhaly. Celý system registrace se na okamžik zasekl, pak se pohnul mikrometrovími kroky a lidem co něco registrovali chodili jen emaily o tom, že byla přijata platba a jsou v pořadníku. Spousta lidí se svou doménou hned po potvrzení platby pochlubila na forech a udělala chybu. Občas je lepší radovat se, až když přeskočíš a doména je oficiálně tvoje. Já jsme se nakonec na slevu 5 USD u godaddy vykašlal a zaregistroval doménu u dynadot. Než se na něj lidi přesunuli, kvůli pomalému godaddy (přeci jen godaddy je nejznámější a jejich univerzální slevové kódy dokáží ušetřit nějaký ten dolar), stihl jsem registroval svou první .me doménu. Pak jsem si prohlížel vzrušenou debatu na zahraničních fórech. Podle očekávání nebyla doprovázena takovým ohlasem jako příchod “zapadlé legendy” .asia. Skončil jsem někdy ve tři hodiny v noci. Stále bylo velké množství NNN.me volných. Hledal jsem příspěvky od lidí, co jsou delší dobu v oboru a při příchodu .asia psali vtipné komentáře. Světě div se, ale nenašel jsem je. Asi u dvou jsem našel zmíňku o neschopnosti godaddy a že godaddy přišel o slušný balík peněz od nich. Dokonce se mi podařilo dopátrat, že jeden z nich nakoupil .me domény za 4K USD (=100 .me domén). Seznam jsem bouhžel nevyhrabal. Na .me doménu jsem si připravil budget pouze 120 USD = 3 domény. Zatím mám jen jednu tak přemýšlím jestli ještě něco budu registrovat. Musím uznat, že to není moc levná záležitost, navíc příští měsíc mě čeká obnovování .info domén. Tak přemýšlím jestli zaregistruju 2 .me domény nebo obnovím navíc 11 .info domén. Njn těžký život domainerův :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “.me doména je tady”

  1. Myslis, ze se to vyplati? Ona treba domena miluj.me sama o sobe neni moc prodjna, ne?

  2. Jde o to, že malý domaineři jsou “likvidování” už v zárodku nutností registrace na 2 roky a poměrně vysokou cenou za doménu. Větší domaineři se poperou v aukci o nejlepší jména. Bude hodně záležet za kolik se premium slova vydraží. Ani nebude záležet na konečné ceně jako na počtu lidí kteří budou přihazovat. Určí se tak v podstatě jestli je doména opravdu tak zajímavá.

  3. No jo, ale pro ceskeho uzivatele prece zas tak zajimava domena miluj.me(to je jen priklad) neni, ne? Jasne je zajimava kvuli koncovce .me, ale miluj prece jen neni skoro vubec hledane ve vyhledavacich. Nemyslis?

    Jeste jedna vec psal si, ze NNN.me domeny jsou jeste volne. Proc je o ne takovy zajem? Proc se prodavaji jako prvni?

    Prave taky premyslim jestli do .me budu investovat.

  4. Čísla jsou porstě čísla a jdou na porážku jako první. Nějaké info se teď probíralo na webtrhu ohledně čísel. Kdyžtak můžu napsat nějaký čláenk. .me investování patří mezi ty složitější. Jednak protože je dražší a také protože jsou stále ještě jistější investice v podobě .cz, které se dají v pohodě prodávat na webtrhu prakticky okamžitě po registraci. S .me to bude ještě chvilku trvat než se zjistí jestli je to nanic, dobré nebo velmi dobré :)

Comments are closed.