Co je to fake pagerank

Fake pagerank, neboli falešný pagerank je problém, který nás může při výběru domény dobře potrápit. Doména může mít GPR (google page rank) třeba 7, ale po její registraci zjistíme, že má 0.

Jak Fake Pagerank vznikne?

Pokud doménu přesměrujeme na jinou doménu, která už nějaký pagerank má, automaticky po dalším PR update doména získá tento page rank. Samozřejmě pouze virtuálně, protože ve skutečnosti žádný page rank mít nebude.

Jak Fake Pagerank zjistit?

Na inetrnetu existují sice nástroje na zjišťování pravosti pageranku, ale nejideálnější je prostě vsadit na zdravý selsky rozum.

Pokud o nějakou doménu mám zájem, chce to zadat do googlu řetězec na zjištění poštu odkazu link:404m.com (místo 404m.com zadáte doménu, kterou chcete ověřit) . Rázem se vám vrátí seznam všech stránek, které na stránku odkazují. Základním kamenem pro google pagerank jsoutotiž právě odkazy. Pokud má doména pravý pagerank určitě na ní povedou desítky (stovky nebo tisíce odkazů) odzaků. Pokud má falešný, zřejmě na ní nic nepovede.

Dalším ověřením je pro nás google cache a archive.org. Stránka z vysokým rankem bude mít určitě své místo v internetovém archivu archive.org a také určitě bude i v google cache. Příkaz v googlu: cache:404m.com (opět místo 404m.com zadejte testovanou doménu)

Další způsob je prostě napsat do googlu: info:404m.com (místo 404m.com zadejte testovanou doménu). Pokud se zobrazí zelená adresa 404m.com (nebo testovaná doména). Page rank je pravý, pokud jiný tak je jasné, že se jedná o fakce pagerank.

Osobní zkušenosti a další informace

Já při testování expirovaných domén používám smartpagerank.com. V poslední době ale mají problém s ověřováním ranků. Součástí tohoto systému je ale i testování alexa ranku. Zhruba uprostřed se objeví malá tabulka, kde je vývoj alexa ranku. Nad ní je adresa stránky. Pokud by byla doména přesměrovaná místo zadané adresy by tam byla jiná, právě ta na kterou byla doména přesměrovaná. Alexa rank se ale aktualizuje velice rychle, takže na to nelze spoléhat.



Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Co je to fake pagerank”

  1. ten sposob ako pises link:blabla nemusi byt zrovna uplne presny. Uvediem priklad. Mam domenu na ktoru vedie odkaz zo stranky PR5 ale google ju nevedie v zozname cez tento prikaz. Ja som mal minule na phpbb3.sk cez 700 odkazov podla googla no po aktualizacii mi rank stupol na 4 a zaroven odkazy na 300 :)

Comments are closed.