Seznam Svět hledání

Svět hledání je zajímavá demonstrace kolik toho lidé na Seznam hledají. Z dotazů, které uživatele zadali 25. dubma 2016 mezi 8:00 až 8:15, vytvořil Seznam mrak štítků, který si můžete detailně projít. V tomto obrovském mraku najdete celkem 98.766 unikátních dotazů, které vzešli z 183.103 hledání. To odpovídá zhruba 204 hledáním za vteřinu.

seznam-svet-hledani

Mrak štítků je interaktivní. Můžete si jej libovolně zvětšovat a procházet si jednotlivé slovní spojení. Pozice jsou zcela náhodné, nejsou mezi nimi žádné vazby. Pouze velikost vyjadřuje počet hledání.

Jak je vidět v pondělí v osm hodin ráno, hledá většina lidí jak se přihlásit na facebook, kde je google, bulvární zprávy, co mají nového na bazoši a v lídlu. Samozřejmě obsah pro dospělé, ten se hledá vždy a všude. Takže klasický pracovní den v ČR :)

Spíše zarážející je počet přístupů do internetového bankovnictví přes vyhledávání Seznam. Banky by se měli modlit ať nevypadnou z prvních příček a nenahradí je nějaký phishing web :)

Mrak štítků najdete na adrese search.seznam.cz/svet-hledani/.

Závěr

V podstatě nám Seznam vytvořil takovou hezkou interaktivní infografiku. Rozhodně fajn propagace a demonstrace toho, co se u něj hledá za patnáct minut. Pokud si chcete vytvořit vlastní, vývojáři ze Seznamu se podělili i o použité technologie.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup