Všichni SEO mágové se sklání před novým SEO králem, na slovo Google předehnal Google!

Pokud v Egyptě zadáte do vyhledávání Google, objeví se profil HVAC technika pana Sabera El-Toony. Je jedno v které části země jste, prostě je jeho profil na Google plus číslo jedna ve výsledcích. Každou hodinu mu to přinese zhruba sto tisíc návštěv. Všichni SEO mágové kroutí hlavou, nikdo netuší.

seo-kral-pan-Saber

Ať už hledáte přes mobil, tablet anebo na desktopu patří mu ve všech případech první pozice. Jak je něco takového vůbec možné? Všichni byli doposud pevně přesvědčení, že si Google své první místo nějak “manuálně pojistil”, aby jej nedopatřením nějaký hodně kreativní SEO mág nevyšachoval. Přeci jen je to jejich produkt.

Prozatím koluje několik teorií. Ta nejpřijatelnější říká, že došlo k nějaké chybě při nasazování nového algoritmu propojujícího výsledky Google plus a vyhledávání.

Další zajímavá poukazuje na použití podivné hodnoty v odkazu atributu rel contributor-to. Odkaz se nachází na profilové stránce Google plus. Konkrétně se jedná o:

< a href="https://www.google.com.eg/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ssabereltony" target="_blank" class="d-s" tabindex="0" rel="nofollow contributor-to">google.com.eg < /a>

Nic podobného neznám, ale je to jediná spojitost.

Co se týká pana Sabera, tak ten vše považuje za šťastnou shodu okolností. Žádné SEO nikdy nedělal. I tak si jej ale údajně chtějí najmout některé firmy, dostal nabídku na tři televizní interview a jeho Google plus stránku chce hned několik zájemců koupit.

Zdroje

  • http://searchenginewatch.com/sew/how-to/2411720/meet-the-egyptian-repairman-who-outranked-google

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Všichni SEO mágové se sklání před novým SEO králem, na slovo Google předehnal Google!”

  1. Pěkná by byla analýza o kolik klimatizací a mrazáků teď pan El-Toony opraví víc, jestli se mu to hyper-SEO vyplatilo.
    A co paní El-Toonyová a jejich děti, jak tu publicitu nesou? Budou to teď asi chudáci :-/
    Dr.

  2. Vida jak to jde, to by se prodávaly domény :-)
    Kdy ho ale bloknou…?

  3. Pár sto tisíc návštev každú hodinu to musí byť masaker. Pre nejaké MFAčko by to bola nie zlatá ale diamantová baňa. A som zvedavá ako dlho mu to vydrží.. ale myslím si že už v tejto chvíli to už google opravil a je tam kde má byť.

    1. a kde by teď jako měl být? Když mu na profil leze celý svět a všichni ho odkazují…?? Teď už třeba ma zobrazení víc než egyptský guglehomepage
      Dr.

Comments are closed.