Zajímavé řešení emailového spamu na Seznam

Dneska koukám že Seznam.cz vylepšoval svou email službu. Rozhodl se kulišácky vyřešit problém “legálního” spamování zvaného newslettery. Všechno hromadně posílaného skončí v adresáři hromadná pošta. Ať už je to vyžádané anebo není prostě to dají do speciální složky. Super nápad, dávám palec nahoru, tohle je myšlení outside the box, které Seznam potřebuje, aby mohl čelit Google a dalším, kteří dříve anebo později přijdou.

Proč se mi to zdá jako super myšlenka

Jaká je charakteristika spamu? Je to nevyžádané hromadně rozesílané obchodní sdělení. Pokud jej oddělíte od ostatní pošty zůstane vám pošta směřující právě konkrétně vám. Tedy osobní emailová korespondence. Přesně to co většina lidí potřebuje a stačí jí ke štěstí.

Ostatně to potvrzují i statistiky Seznamu, 80 % zpráv, které projde filtrováním má povahu obchodního sdělení.

Má to i své mínusy

Samozřejmě je super, že většina bordelu, která projde skrz filtry skončí ve složce “Hromadné”, vlastně je to skvělé. Jenomže počítám, že nakonec si lidé, kteří se přihlásili k odběru nějakých newsletterů, ať už dobrovolně anebo ne, přestanou tuto složku vůbec prohlížet. Bude z ní jen další složka “Spam”. Takže to nejeden byznys zabolí.

Dále mám trochu obavu co se stane s hromadně rozesílanými informačními emaily. Například odstávky služeb, upozornění na nutnost nějaké úpravy apod. Tento druh emailů patří k službě a nedá se z nich odhlásit (služba je potřebuje), takže do nich obchodní oddělení rádo přidá nějakou menší reklamu.

Na druhou stranu podobně jako je to i spamu. Stačí když si nějakou zprávu vytáhnete ze složky “Hromadné” a pak už tam nebude končit. Jednoduché a prosté.

Závěr

No uvidíme. Takto inovativní myšlení by se hodilo i u fulltextu.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Zajímavé řešení emailového spamu na Seznam”

  1. “Nová sdělení budou doručována do složky “hromadné” a po 90 dnech mazána.”

    Tak nejenze tu slozku po chvili kazdej prestane cist, ale jeste pak uz ani nedohleda, jestli mu prisel email o expiraci sluzby, protoze pro spolecnost co ma tisice zakazniku s emailem na seznamu bude mail bran jako “hromadny” … tak nevim jestli je zrovna za tohle palec nahoru …

  2. Pekna blbost. Na newslettery by snad mely stacit filtry a stitky, nebo to u seznamu nefunguje?

  3. Libi se mi to, pokud lze presunout ty chtene emaily do klasickych prijatych. Aspon ubude viditelneho bordelu, co chodi do emailu. On uz to takhle ma Gmail a spokojenost. Myslim si, ale ze ty obchodni sdeleni a notofikace ze socialnich siti vubec nemaze.

  4. Aha, takže můj hýčkaný e-mail list se stovkami návštěvníků cca 80% Seznamáků neuvidí (moje cílovka není zrovna technicky zdatná). Nečekám, že se budou hrabat někde v jiné složce. A pokud se náhodou jednou za čas podívají, tak můj mail bude pod hromadou spamu nebo už smazaný. Pěkně…

  5. Stačí v seznamáckém mailu kliknout na Nastavení – Čtení zpráv – Hromadné zprávy a zatrhnout si nebo zrušit zatržení u
    – Doručování hromadných zpráv do složky Hromadné
    – Nemazat automaticky zprávy v Hromadných po 90 dnech
    … a vše je rázem vyřešeno.
    Faktem ale je, že většina uživatelů se do Nastavení nikdy ani nepodívá.

  6. Nezdá sa mi to ako príliš šťastné riešenia, lebo jednoduchý uživatelia internetu s tym nebudu vedieť dobre zaobchádzať a časo to môžu skončiť aj dôležité e-maily, ktoré budú neskôr vymazané.

  7. out-of-the-box ? neni to to same co ma gmail uz dlouho – zalozka promo akce kam padaji prave vsechny newslettery (ale jdou presunout do primarniho boxu a nastavit aby nepadali do promo)

      1. To je velká škoda, Gmail to posunul ještě dál, odděluje emaily s nákupy a fóra.. a hlavně nic z takhle zatříděných nemaže!!
        Kurník Seznamáci, inpirujte se/ kopirujte to pořádně a rychleji, ne s nějakým ale! :-)

        Přijde mi to, že se Seznam snaží zpomalit zaplňováním schránek a tudíž své investice do HW. Automatické mazání z takové složky by mělo být dobrovolné.

        1. Sorry, ale to co gmail třídí je k ničemu. A vůbec, cokoli někomu třídí provozovatel jeho služby je k ničemu. Pořádek si v tom má uživatel udělat sám. Ať mají provozovatelé samoučící algoritmy, které se naučí díky UŽIVATELOVI, co mají dělat, ale ať to proboha nedělají předem a uživatelům to nevnucují!!!

          1. Nevím jak u Seznamu, ale u Google to lze vypnout. Vlastně to standardně nebylo ani zaplé. Před pár lety se objevila otázka, chcete to? Od té doby to používám a za sebe jsem spokojen.
            Spíš mi na Gmailu vadí nepřehlednost, když komunikujete s někým ve více lidech opakovaně.. orientovat se v tom zpětně dohledávat třeba přílohy mi fakt dělá problémy.

  8. Rozhodně vítám, protože to, co se poslední dobou se Seznamem dělo… tuny a tuny spamů. Doufám, že opravdu všechny hromadné nabídky padnou tam, kam mají. :)

Comments are closed.