Chcete posílat peníze emailem jako přílohu?

Google přišel s novou vychytávkou, která se mi opravdu libí. Umožňuje posílat peníze jako přílohu emailem. Je to velice snadné a jediné co k tomu potřebujete je Gmail a Google Wallet. Prozatím to funguje ale jen v Anglii.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422579428&v=FVKwbZOFh3o&x-yt-cl=85114404

Služba je opravdu jednoduchá a to je základ proto, aby se něco mohlo masivně rozšířit mezi lidmi. Mimochodem proto právě kvůli jednoduchosti jsem si oblíbil třeba PayPal oproti posílání peněz bankovním převodem anebo platbu kartou. Je v podstatě na dvě kliknutí a jedno vyplnění hesla.

Ale zpět k novince od Google. Podmínkou pro užívání je být starší 18 let a mít na Google wallet (GW) napojenou kreditní anebo debetní kartu. Peníze se však ukládají přímo do Google peněženky. Poplatky při platbě GW – GW nejsou žádné. U platby přes kartu pak údajně minimální. Příjemce peněz nemusí používat službu gmail.

Osobně v tom ale vidím větší potenciál než jen placení za služby. Tato jednoduchá metoda by totiž mohla pomoct neziskovým projektům, lidem kteří investují svůj čas do open source a třeba i tvůrcům obsahu. O něco takového se snažila třeba služba Flatter, ale i přes podporu komunity se nedokázala dostatečně rozšířit.

Ačkoliv to opět zavání světovládou Google, tak v tomto projektu mu fandím a těším se, až dorazí i do ČR. Určitě vyzkouším.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Chcete posílat peníze emailem jako přílohu?”

  1. Tohle je věc, kterou měl už dávno udělat Seznam.
    Hodně rozšířenou jednoduchou online peněženku pro osobní použití.
    Jednoduchou platební bránu, možnost zpoplatnit si např. blog založený na Seznamu…..
    Korejský Naver (obdoba Seznamu) to tak má a funguje to skvěle pro všechny.
    Jestli se to Google povede rozšířit, bude to pecka, která online byznys posune strašně moc dopředu.

  2. Hmm a pak k tomu přijde Evropská unie, vymyslí na to daň, administrativu a znemožní použití tak, že to půjde používat kdekoliv na světě kromě EU. Po zavedení MOSS nemám ohledně jakýchkoliv novinek, co by lidem usnadnili život moc velké iluze.

  3. Viz předchozí koment – vzápětí nějaký debilní úředník vymyslí regulaci kvůli praní špinavých peněz, únikům DPH, financování terorizmu a milion dalších hovadin. Nicméně tomuhle fandím, nenažraným bankám zmar.

  4. Tak to si nedovedu jak to bude v reálu fungovat a bude to asi zneužitelné…ale to asi bude omezené nějakým limitem.

Comments are closed.