EAT24 dali košem Facebooku a vyplatilo se jim to

EAT24 je služba v USA na dovoz jídla z restaurací domů. Mají vlastní aplikaci do mobilních zařízení, která je celkem oblíbená. Facebook využívali zvláště na propagaci různých slev, recenzí restaurací, fotek atd. Prostě klasický obsahový marketing pro sociální sítě, který jejich fanouškové opravu chtěli. Co si budeme říkat, tohle téma je prostě ideální pro sociální sítě. Jenomže poté co  Facebook stále méně a méně zobrazoval jejich obsah fanouškům mu napsali otevřený dopis a svůj profil s více jak 70 tisíci fanoušky smazali.

Možná si říkáte, že to je šílenost. Přesně tohle napadlo i mě. Jenomže jakmile se přehnala bouře, kdy je někteří lidé podpořili, jiní byli naštvaní, že museli přejít na “neoblibenou” konkurenční sociální síť, spousta lidí slíbila, že si u nich už nikdy nic neobjednají a o všem dokonce psala i CNN, se ukázalo, že to zas tak hrozné nebude.

Btw. pokud si říkáte, že EAT24 nechtěli jen platit za reklamu, tak v jednom článku uvedli, že za rok 2013 investovali do Facebook reklamy přes 1 milion USD.

Zajímavé statistiky

Zanedlouho po zrušení Facebook stránky se podělili o zajímavá čísla. EAT24 rozesílá newslettery 4x týdně. Před zrušením stránky měli průměrné množství přečtených emailů kolem 20 %. Po zrušení se toto číslo zdvojnásobilo. Dalším překvapením také bylo, že začali dostávat daleko více odpovědí na jejich newsletter.

Samozřejmě také vzrostl počet odběratelů emailů. Lidé, kteří o zajímavý obsah stáli si prostě našli způsob jak být se svou oblíbenou značkou v kontaktu. Nutno podotknout, že EAT24 opravdu umí dělat dobrý online marketing a zná svou cílovou skupinu. Texty jsou navíc prokládány narážkami na jídlo a popravdě jsem dostal při čtená hlad :)

Závěr

Nevím jak to Facebook udělal, ale nějak se mu povedlo nám vsugerovat, že která značka se na něm aktivně neprezentuje jakoby nebyla. Zvláštní že?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “EAT24 dali košem Facebooku a vyplatilo se jim to”

  1. Facebook se snaží nám vsugerovat, že NIKDO bez Faceboku nic není, ale je to jen chyméra. Čím více lidí na přijde, tím více lidé ušetří. Nejen peníze, ale i času. Svět existoval i před FB a bude existovat i po něm ;)

  2. A není nárůst daný publicitou, kterou jejich počínání vyvolalo? Možná to nebyl kalkul, ale přijde mi, že lepší reklamu si snad ani vymyslet nemohli.

  3. Dnes ráno vidím na FB nová pravidla od 1.1.2015, už teď se tam skoro nedá orientovat a myslím, že od ledna to bude ještě horší, takže už asi nastal čas se opravdu přesunout na další síť/sítě, i u nás jich máme dost.

    S firmou v článku 100% souhlasím, ale potíž bude vysvětlit některým lidem, že komunikovat se dá třeba i přes skype, nejen zprávy na FB.

  4. Mno, CNN udělalo svou práci dobře. Proto se jim zvedla čísla. Na druhou stranu, otázka je, jak to bude třeba za půl roku, až všichni na tuto kauzu zapomenou. Pak si myslím, že jim čísla spadnou, respektive neporostou. I když, čert ví.

Comments are closed.