Půjdete do optimalizace pro nové seznam vyhledávání?

neutral-conflicting-emotionsDneska jsem měl zajímavou emailovou konverzaci na téma zdali by jsem neporadil s optimalizací pro nové seznam vyhledávání. Takové, které si můžete pustit už teď v rámci testu. Velké obrázkové náhledy, méně textu, neumí už kotvy, prostě udělané primárně pro mobilní zařízení.

Musím se přiznat, že jsem nové vyhledávání nějak extra nestudoval. Zřejmě se změní počty písmen v textu a nadpisu, tedy bude třeba něco mírně poupravit, ale SEO v novém seznamovském vyhledávání spíše nahradí vnímání právě náhledu.

Když si to teď všechno nějak shrnu, tak nejdůležitější bude rozhodně se vyvarovat všem možných chybám, které by mohli vést ke špatně vytvořenému náhledu. Tedy rozhozený layout stránky, velké prvky flash (myšleno velikostí souboru, malé zvládá v pořádku) či SilverLight anebo HTML5 canvas. Pokazit si náhled totiž může mít stejně katastrofální dopad na návštěvnost z vyhledávače jako použít noindex. I když tady se na to přijde rychleji.

Co se týká samotného designu tady už to bude více o individuálním cílení. Myslím si, že názory psychologů na vnímání barev a objektů budou v souvislosti s novým seznamovským vyhledáním celkem žádané. Tedy něco jiného se líbí ženám než mužům, různé barvy pro tématické zaměření. Zvláště majitelé eshopů se pořádně zapotí. Bude třeba do náhledu nacpat velký název zboží, jeho fotku a ještě do rohu přilepit dostatečně čitelnou cenovku. Hmm možná by šlo něco okoukat ze supermarketů či jejich letáků. Přeci jen většina z nás už se naučilo je vnímat. Doslova náš mozek slyší na jejich akční obrázky :)

Mohl by být zajímavý nějaký seminář či přednáška na toto téma. Věřím že profesionální webdesigneři nějaká podobná školení mají. Třeba se některý z nich s námi zde podělí o svůj názor :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Půjdete do optimalizace pro nové seznam vyhledávání?”

  1. Dle mého už nebudou takové rozdíly mezi 1.-3. místem a možná 2. je a tom nejlépe (u počítače kde se mi zobrazují 3 výsledky na řádek, v mobilu to je vždy jeden výsledek na řádek, na tabletu 2 nebo 3. Reklama která se zobrazuje na prvních místech má však velkou výhodu v titulku a popisku, který můžou být cílený na konkrétní slovo. Jsem zvědavý jak to zahýbe s návštěvností až se budou tyto nové výsledky zobrazovat standardně.

  2. Zkoušeli jsme měřit některé naše projekty a pozitivně to dopadlo zejména u webů, kde si uživatel dokážet spojit náhled s tím co hledá.

  3. tak teraz sa SEO u seznamu premení na skutočnú mágiu :D

  4. Ta novinka od Seznamu je na jednu stranu šílenost, ale na druhou stranu to spolehlivě odradí bordel stránky (mfa a podobné).

Comments are closed.