PAY4T – nová verze s většími možnostmi

twitter_ptak_ve_vodeUž tomu bude skoro rok, co jsem napsal článek o službe Pay For Tweet. Ačkoliv podle mě patřila k celkem zajímavému způsobu propagace značky, nějak se na ní zapomnělo. No popravdě k masovému využití toho chybělo celkem dost. Nová verze, spuštěná před pár dny, už vypadá celkem nadějně.

Ale začneme pěkně od začátku.

Co je PAY4T

PAY4T (Pay For Tweet) je služba k propagaci zboží, služby či značky přes sociální síť Twitter. Na PAY4T si inzerent vloží poptávku na tweetnutí jeho reklamního sdělení. Na tu se mu ozvou lidé, splňující kritéria. Z nich si pak inzerent vybere. Základním požadavkem je počet followerů, tedy lidí, kteří sledují vaše myšlenkové pochody na Twitter.

Platí se předem stanovená paušální částka. V současné době jsou v systému nabídky od 5 do 500 CZK za jedno tweetnutí. Osobně se domnívám, že odměny jsou příliš štědré, pokud to porovnám se zahraničím. Tam se ale používá odměna za proklik, čímž se minimalizují různé účty plné falešných followerů a také náročnost pro inzerenta. Reklamu může tweetnout kdokoliv.

Bude to fungovat?

Model PAY4T mi připomíná spíše službu pro celebrity. Mezi velkými značkami je o tweety od celebrit celkem zájem a podle toho vypadají i odměny. Taková průměrná celebrita si vydělá od tisíců do desítek tisíc USD za publikování krátké zprávičky.

O PAY4T udělal takovou menší studii Jan Kvasnička – Vyhodnocení úspěšnosti placených tweetů přes systém pay4t.cz, podle které si uděláte asi nejlepší představu o cenách a efektivitě systému. Osobně si myslím, že jestli se reklama a propagace přes PAY4T rozjede, bude mezi úspěšnou kampaní a vyhozenými penězi záležet na maličkostech a dobrému velmi důkladnému průzkumu publisherů. Spíše to bude práce pro odborníky. Pravděpodobně vznikne úplně nová specializace.

Co je nového v PAY4T

Na rozdíl od předchozí verze, která byla spíše taková testovací fun služba, má nový PAY4T prakticky všechno pro komerční využití. Asi nejdůležitější změnou je zastřešení více Twitter profilů do jednoho uživatelského účtu. Máte tak možnost vydělávat na vašem osobním, firemní, profesním, fake, blogerském, magazínovém, fun, sdílejícím, automatickém a tak dále. Twitter je v podstatě mikroblogovací platformou. Obhospodařování více projektů tak není problém. Zvláště když se jeho API propojí s vašimi skripty. To pak mohou vznikat ty správná zvěrstva.

Kompletně bylo předěláno uživatelské rozhraní. Je hlavně přehlednější a připravené k masovému využívání, takže případný klienti z řad reklamních agentur nebudou mít problém jej využívat.

Další novinkou je affiliate program. Pokud se přes vás někdo registruje dostanete 10% z jeho budoucích zisků, což zní celkem dobře.

Závěr

Určitě by to do budoucna chtělo ještě na systému zapracovat. Od maličkosti jako je například pamatování si hesla přihlášení prohlížečem, tak i vedení si detailních statistik k účtům. Inzerentům by to usnadnilo práci a systému zase ulehčilo hledání případných podvodníků.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “PAY4T – nová verze s většími možnostmi”

  1. Drago nechceš udělat článek na Téma kolik jsem si vydělal na affialiate z článků na 404m.com docela by mě to zajímalo :)
    Třeba z takové placla apod.vím že v jednu dobu jsi to hodně propagoval.

    1. Petr Malec: z PlaCla to mohlo být někde kolem 9K. Tam se všichni pořádně rozepsali až po nějaké době, a to už se většinou nepočítali :)

  2. Já jsem už ve staré verzi něco tweetnul a musím říci, že se mi systém libil už tehdy. Těším se na novou verzi, zas ji někdy zkusím. Jen nechci moc obtěžovat followeristy reklamou, tak to nesmím přehánět.

  3. Zhodou okolností som včera začal pokusne s tweeterom v rámci svojho biznisu. Osobne som celkom skeptický, mám dojem, že tweetovanie v anglofónnom svete a tom našom je niekde úplne inde, ale uvidíme, či to niečo prinesie…

  4. bohuzel z mych 15 fake twitter uctu urceny pro p4t jich bylo diky moji nepozornosti 11 vcera suspendovano takze s mym reportem budu muset jeste pockat :)

  5. Je u nás v čr ještě možné si jinak zaplatit propagaci twitter kanálu, respektive, když bych chtěl sehnat followery z oblasti hobby :-)
    Nějaký tip ?

Comments are closed.