Google dostal pokutu 500 milionů USD

Společnost Google dostala pokutu 500 milionů dolarů za to, že pomáhala prodávat kanadským společnostem léky do USA. Mělo se tak dít prostřednictvím AdWords, kde kanadské společnosti inzerovali své produkty a Google jim v tom nezabránil. Jednalo se o léky na předpis, ale i bez předpisu, což v USA porušuje federální zákon. Tato pokuta je největší v historii, jakou úřad pro kontrolu léčiv kdy udělil.

Google už dříve tento druh reklam postupně rušil, hlavní chybou ale bylo, že je vůbec kdy povolil.

Podle všeho to vypadá, že google s pokutou, kterou dostal včera souhlasí.

Zdroj:

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Google dostal pokutu 500 milionů USD”

  1. To je ovšem pěkná pálka…že by neměli na pokuty strop? Kolik vlastně tenkrát dostala BP za ropnou skvrnu v Mexickým zálivu? To jsou flastry, že by to zlikvidovalo firmu raz dva:-) I když takový arbitráže DiagHuman a Nova…to zacvakáme všichni…Spíš mě zaráží, že se Google ani nebrání…To vypadá, jakoby věděl, že nedělá moc košér věc…

  2. No jo, my co smlouváme s policajtama miliónkrát a dolarokrát menší pokuty za špatné parkování, se na to díváme asi z úplně jiného úhlu.
    Ale rádi bychom takové pokuty bez problémů platili, není-liž pravda?

  3. USA si prostě jen chtějí trošku napravit rozpočet, i když v jejich případě to bude mít velmi malý vliv.

  4. Hodněkrát jsem na to i narazil na nějakých webech, ale že by si to zasloužilo až takovou pokutu? To si nemyslím. Zvlášť když uvážím, že Google prostě nemůže vše kontrolovat, stejně jako další služby.

  5. Nejako neviem pochopiť, prečo Google tú pokutu predal.
    Však zákon porušili spoločnosti, ktoré lieky predávali. Google im len zabezpečil reklamu. To keby ja mám na americkom webe reklamu liekov, tak dostanem pokutu? Trochu od veci.

Comments are closed.