Baidu a Microsoft budou spolupracovat

Baidu.com je největší internetová služba v Číně. Základem je vyhledávač, který indexuje 740 milionů stránek, 80 milionů obrázků a zhruba 10 milionů dalších multimediálních souborů. Ovládá přes 80% čínského vyhledávání, pro 500 milionů internetových uživatelů. Mimo to poskytuje služby jako Baidu Map, Baidu News, Baidu Encyklopedia, Baidu Games a mnoho dalších. Celkem něco přes 30 služeb. Jediné s čím má problém je zahraniční vyhledávání. A tady nabídl pomoc Microsoft…

Jedná se o velice důležité partnerství. Microsoft totiž bude dodávat Baidu výsledky z jejich Bing.com pro zahraniční vyhledávání. Podle provozovatelů Baidu budou už výsledky zbaveny v Číně kontroverzních témat jako je pornografie, političtí disidenti anebo Taiwan. To znamená, že se o cenzuru postará přímo Bing. Tato zpráva nebyla zatím ze strany Microsoftu potvrzena. Právě toto může být důvod proč si Baidu za svého partnera pro zahraniční vyhledávání zvolila Bing a ne Google. Právě ten má tak trochu problém s čínskými autoritami.

Odbornici na Asijský internetový trh hodnotí rozhodnutí Microsoftu za správné. V Asii je nutné si najít ty správné spojence. Tamní trh je prý jiný než západní. Navíc nevídaně roste, což se může Microsoftu velice vyplatit.

Zdroje:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Baidu a Microsoft budou spolupracovat”

  1. ze me to neprekvapuje… holt nekomu nektere penize nesmrdi no

Comments are closed.