Jak se šíří internetem zajímavé články?

Když jsem si tento rok po pár letech udělal 3 dny dovolenou na Slovensku zjistil jsem, že mi až tak moc nechybí práce jako příliv nových informací. Měl jsem koupený časopis, ale ten byl nějak nepřehledný. Ano ideální na cestování, ale když člověk prahne po novinkách nemá vlastně ani čas si všechno přečíst. Ráno si přečte ty nejdůležitější stránky. Ostatní zajímavé jen zaindexuje do paměti a uloží pro pozdější přečtení. Asi nic zajímavého prostě rutina na které je člověk 21. století ovšem závislý.

Dneska vyšel na aktualne.cz (který jsem mimochodem našel přes news.google.cz) článek Internet definitivně porazil tištěná média v USA. Píše se v něm o úbytku čtenářů novin a o vzrůstajícím podílu internetu na informovanosti veřejnosti. Stále ovšem vede televize.

Když se nad tím zamyslíte tak to není nic neobvyklého. Internet se šíří. Nemusíte si na něj udělat čas jako na televizní noviny, aktuálnost zpráv  je často v rámci několika minut na rozdíl od tištěných novin a vyhledávání je prostě unikátní. Zatím největším omezením internetu byla jaksi neskladnost. Nemohli jste si jej vzít třeba na záchod :) Což se ovšem s příchodem smartphonů změnilo. V statistice z článku je dokonce uveden podíl 10% pro mobilní telefon.

Ale zpět k tématu. Vzhledem k tomu, že budoucnost zřejmě bude patřit internetu + mobilním telefonům, bude i jednodušší šíření zpráv předmětem mnoha debat. Dnes máte své oblíbené pravidelné portály a magazíny. K sledování blogů slouží RSS čtečky. Ovšem to všechno je málo. Stále vám může něco důležitého utéct. Tady vstupují do hry vyhledávače, přátelé a sociální sítě. Google dokáže poměrně slušně zásobovat aktuálními informacemi ať už je to news.google.cz, anebo blogsearch.google.cz, který doporučuji hlavně k získání zákulisních informací. Pak jsou tu sociální sítě kam řadím i například webtrh. Sice se tam už nediskutuje o aktuálních událostech až tak jako dříve (se spoustou doplňujících odkazů), ale i přesto jsem získal právě zde námět na nejeden článek. No a poslední jsou přátelé. Díky kolektivnímu vědomí je možné nepřehlédnout kdejakou novinku či drb. Stačí mít možnost se s nimi nějak spojit. Twitter či facebook. Nutnost pro každého, kdo ve svém oboru chce držet krok s konkurencí.

A vaše zkušenosti?

PS: úterní soutěž začne kolem 18:30


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Jak se šíří internetem zajímavé články?”

  1. Tak na tu 3 denní dovolenou si pamatuji. Už nikdy více ji nezkoušej napodobovat, člověk se pak bojí, zda se ti něco nestalo, protože kdyby ano, byl by to průser. Bylo by moc málo zajímavého čtení.

  2. Tak na tu 3 denní dovolenou si pamatuji. Už nikdy více ji nezkoušej napodobovat, člověk se pak bojí, zda se ti něco nestalo, protože kdyby ano, byl by to průser. Bylo by moc málo zajímavého čtení. xD

    A tu předchozí zprávu smaž, trochu jsem se uklikl :-D.

  3. problem je ze kdyz clovek odjede nekam na dovcu a pak se vrati je zahlcenej clankama a protridit se k tem kvalitnim je slozity ze by mezera na trhu?

  4. ono už těch informací je nějak moc… raděj odjedu na dovolnou, kde je nemusím sledovat…
    doporučuji týden bez netu, mobilu a pouze s dobrou knížkou :-)

Comments are closed.