Všechno špatně, předělat…

mad_scientist.jpgO tom, že se snažím přejít od minisites k něčemu většímu jsem psal už několikrát. Projektu, kterému teď věnuju čas, který patřil dříve minisites se jmenuje wowarmory.cz a už jsem jej zde představil. Jenomže se to nevyvíjí zas tak jak jsem si představoval (nic nového v online bizu). Sice jsem sehnal jednoho aktivního človka, který mě každý den zásobuje články, ale nějak se mi nezdá, že by se lidé na stránky vraceli.

Takže jsem si k tomu sednul s chladnou hlavou. Prošel jsem si to. Pak kouknul na ostatní stránky na českém internetu. Nakonec vyvodil pár závěrů.

Chyba č. 1 design vypadá příliš fandovsky – Původně hlavní myšlenka se mi rozležela. Pokud budu vypadat jako konkurence co tím sakra chci dosáhnout? Buď tam nasadím ultra cool flash theme, kterou mi budou závidět i samotní Blizzardi (autoři World of Warcraft), anebo naopakzkusím něco jednoduchého. Jelikož jsem v premade placených templates nenašel žádnou dost ultra cool s tématem fantasy (většina je SCI-FI) tak jsem sáhnul naopak po jednoduché šabloně. Tady jsem vybral free template. Za jednoduchost většinou stačí zaplatit linkem v patičce. Výsledný design nemá přes 700KB jako původní. Kromě starého loga na titulce nejsou žádné obrázky.Velké logo jsem tam nechal hlavně kvůli seznamu, když lidi uvidí známé logo (podobné s klasickým WoW), tak pro ně odkaz bude důvěryhodnější. Na druhou stranu je tam i více místa pro reklamu :)

Chyba č.2 hráči se poperou o psaní kvalitních článků za peníze – Tak tady jsem se totálně spletl. Spousta lidí mi naslibovala hory doly, ale nakonec nikdo nic nenapsal. Jelikož vím jak to s mládeží v dnešní době je tak jsem nasadil první výplatu po 20ti článcích. Spousta lidí tak odpadla, protože chtěli psát méně, ale to já nechci. Potřebuju deníky hráčů. Jestli si myslíte že 50Kč za článek je ve WoW málo, tak odpověď je není. Většina lidí co mi psala se mě ptala jestli to myslím opravdu vážně, že nabízím za psaní o WoW peníze. No tak nebo tak zatím mám jednoho stálého člověka, kterému už jsem vyplatil první 1000ku na účet. Takže paráda. Teď se mi ozval jeden známý, který za peníze levluje postavy, prodává zlato a ještě dělá pár věcí v rozporu se smlouvou o hraní WoW, že mi tam občas taky něco napíše. Počítám, že by to mohl být celkem slušný trumf a mohl by zaujmout. Má poměrně agresivní vystupování k nováčkům, takže by mohl přinést takové Hulánovské chování na WoW blog. Jelikož mi ještě něco dluží tak peníze nechce. No takže ve finále největší lákadlo (peníze) se nechytlo.

Chyba č.3 lidé se budou vracet, když se bude aktualizovat obsah – Mám zkušenosti s 404m.com i cn130.com (dneska jsem tam napsal nový článek), že pokud lidé objeví stránku, kde jsou pravideně aktualizované informace (dobře na cn130.com píšu 2 články za měsíc, ale snažím se o kvalitní), tak se vrací. Bouhžel tady to neplatí. Lidi se prostě nevrací, ačkoliv na českém internetě není stránka o wow s tak častou aktualizací. Nevím možná to budu muset lidem napsat, že se články aktualizují každý den. Je to pro mě trochu novinka, pro tenhle druh lidí jsem ještě žádný projekt nedělal.

Ok takže když jsem si přiznal chyby je načase je nějak řešit. Design jsem vyřešil. Prostě má teď vzhled magazínu místo fan webu. Od nového autora si slibuju kontroverznější články a sám plánuju videorozhovory s jedním hráčem který WoW hraje doslova na profesionální úrovni. Bouhžel nechce se mu psát. Takže to zkusím jinak. Jelikož přirozený linkbuilding a propagace selhala (jako vždy) tak utratím něco z peněz na DirectoGlobal. Čeká mi tam kolem 3K na vyplacení tak by jsem mohl tak 1K proinzerovat na tématických webech. Tenhle projekt pujde jen to chce chytnout za správný konec :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Všechno špatně, předělat…”

  1. cau,

    len par poznamok ;)

    clanky su velmi, velmi dlhe – ludom, co hraju WOW sa nechce citat ani to, co maju robit v dungu a nie to este nieco take dlhe ;)

    text je dost blbo strukturovany … rychlo som sa stratil.

    vacsina ludi cita len to, co maju na materskom webe serveru … skusil by som nieco aj s nimi.

    (ps: WOWko som nikdy nehral. Ale kazdy den o tom tocia kamarati tak som nieco pochytil ;) )

  2. ad chyba 3): Vždycky, když jsem se sám rozhodl, že budu nějaké weby pravidelně sledovat, dopadlo to fiaskem. Nakonec jsem to úspěšně vyřešil sledováním RSS kanálů. Možná cílová skupina webu RSS nepoužívá, nebo je to nenapadne (odkaz na RSS je dost schovaný).

  3. Zkusil bych do článků přidat obrázky. Tady na “čtyřistačtyřce” ten jeden bohatě stačí (jde hlavně o informace), ale u her hraje daleko větší roli vizuální stránka a dojem. A navíc, pokud budou obrázky dobře umístěny (např. mezi odstavci), pomůže to čtenáři si “odpočinout” od textu a delší články přečíst až dokonce.

    A potom si nejsem jistý tématem. Chápu, že to je koncept celýho webu, ale číst o tom, jak někdo hraje je, alespoň pro mě, dost nezáživný. Mně se líbí třeba http://lineage2.fansite.cz/. Blog hráčů bych bral jako nástroj pro vytvoření komunity.

    A chtělo by to zpřehlednit. Hlavně úvodní stránku. Teď je to hromada článků o všem možným na jedný hromadě. Možná by stačilo přidat pár kategorií, protože z jména se o článku moc nedozvím. Nebál bych se podstrčit čtenáři ty kvalitnější články třeba nějakým sliderem.

    Těch věcí je ale daleko víc.

  4. pred peti lety, kdyz jsem WoW hral, bych to cetl :-) WoW uz je dost rozjety vlak nebude lehke naskocit.

  5. Ahoj, WoW jsem hrál asi 2 roky a jsem rád, že jsem skončil. Ale zkusim poradit..

    Když přijdu na web, vidim opravdu zbytečně velkej header a 2 nadpisy článku, kde neni český slovo, někdo to může lehko přehlídnout a připadá si, že na webu nic nenajde.

    Ještě jedna věc, nevim, jestli budou mít vůbec hráči zájem něco takovýho číst. Většinu koho jsem znal, byli na wow celej den a jedinou věc co stihli navíc bylo jednou za týden pročíst mail..

Comments are closed.