SEO friendly URL a hosting u godaddy.com

Při vytváření co možná nejvhodnějšího postupu jak vytvářet efektivní MFA weby jsem se dostal k tématu SEO friendly URL. V podstatě pomocí souboru .htaccess si upravíte pravidla tak, aby pokud zadáte třeba domena.tld/dulezity-keyword se zobrazil obsah souboru domena.tld/index.php?q=dulezity-keyword. Spousta vyhledávačů zvláště google tomu přiřazuje prý celkem velkou váhu. Takže jsem se rozhodl to otestovat. Problém byl, že to co mi funguje na .htaccess na localhostu nefunguje u godaddy.com hostingu. Takže jsme musel zapátrat na internetu a najít řešení. Následující řečení jsem tedy nevymyslel pouze poupravil aby mi fungovalo jak má.

Options FollowSymLinks
Options -MultiViews
RewriteEngine on
RewriteRule ^([^/.]+)/?$ /index.php?q=$1 [L]

Pokud tohle vložíte do souboru .htaccess budou se všechno v daném adresáři/doméně co neexistuje ptát na index.php?q=cokoliv-kdekoliv. Resp. pokud zadáte domena.tld/cokoliv-kdekoliv bude to právě přesměrováno na index.php a v něm si to pak vyberete přes if ($_GET[‘q’] == “cokoliv-kdekoliv”){akce();}.

Možná že to někomu kdo má hosting na godaddy.com pomůže. Já se to snažil rozchodit asi 30 minut :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “SEO friendly URL a hosting u godaddy.com”

  1. “google tomu přiřazuje prý celkem velkou váhu” máš k tomu někde nějaký důkaz? Četl jsem to už mnohokrát, ale nikdo neměl přesvědčující důkaz…

  2. Bouhžel nemám, a proto to taky teď zkusím otestovat

Comments are closed.