Když ostatní nic neví nic nepokazí

Nejdražší doménaK napsání tohoto postu mě inspirovala jedna diskuze na webtrhu. V krátkosti šlo o to, že jeden webtržník chtěl znát názor na legálnost adsense reklam na stránkách, kde jsou online serialy. Takovéto otázky padají celkem často a myslím že každý zná odpověď.

Co mě ovšem zaujalo byla reakce majitele stránek. Zmínil se, že pokud by na stránku nedal počítadlo návštěv toplistu nikdo by se o jeho stránky nezajímal. A já si myslím, že má naprostou pravdu. Ten projekt nebyl zajímavý dokud nebylo jasné že má obrovskou návštěvnost. Do té chvíle to byl jen projekt kam asi chodí jen pár lidí, kteří to znají. Nějaký adsense to řešit nebude, kdoví jestli tam vůbec má nějaké imprese. Jakmile ale zjistíte že jej využívají desetitisíce lidí, začnete uvažovat o tom, že asi majitel ví co dělá, anebo má snad s googlem nějakou tajnou konspirační dohodu. Samozřejmě se o to musíte podělit všude možně, ačkoliv odpověď na otázku zdali je to povolené na adsense znáte už dopředu. Prostě toužíte slyšet, že někdo napíše: “Pro stránky nad 10K/den to neplatí” nebo něco podobného. Že to zní směšně? Ale je to pravda.

Podělit se o úspěch je naše vnitřní potřeba, ale ve světě, kde se cení nejvíce know-how je nutné naučit se základní pudy naprosto ovládat. Stejně jako nevynadáte zákazníkovi za tože neví co chce, ale je si jistý že u konkurence to dostane za poloviční cenu. Nesmíte propadnout ani touze pochlubit se projektem. Bouhžel občas se to stane nedopatřením, třeba registrací do toplistu. Jsou lidi, kteří prochází konkurenční stránky a zkoumají proč jsou lepší než ty jejich. Ano je to také způsob jak hledat know-how. Poučit se z úspěchu druhých. Lidé jsou kopírovači už od narození je to pro ně přirozené. První slovo, které řekneme zopakujeme po někom. Už jako malé děti sníme opakovat zkutky akčních hrdinů, máme svůj vzor atd. Kopírování je nám přirozené.

Takže jaké je řešení? Tvářit se jako že náš projekt je malinkatý, že tak jak to děláme nám to moc nevynáší? Hmm když se vás sousedka zeptá kolikpak vyděláváte tak odpovíte: “Ale jde to, ale mohlo by být líp.” Taky se nechlubíte. Můj osobní názor je, že si chránit svůj zadek neplatí jen pro vězeňské sprchy, ale i pro internet. Nedávejte nikomu příležitost závidět ani se co by jen zamýšlet o vašem projektu. Existují i výjimky o kterých je potřeba mluvit, ale tento článek je určený pro lidi, kteří vydělají víc, čím méně lidé zná jejich know how.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Když ostatní nic neví nic nepokazí”

  1. Naprosto dokonalý článek, máš úplnou pravdu!

  2. Ano, pravda. S googlem se jde domluvit při vyšší návštěvnosti trošičku uvolnění pravidel. :)
    Mám vlastní zkušenost, opravdu to povolují.

  3. Sten: právě že nejsou, lidi jsou prostě lidi :) je to přirozený chování…

  4. jojo, kdyz clovek neni moc videt, je to nejlepsi, nikdo po nem nic nechce a neotravuje ho. :)

  5. Nechci taky prase, ale chci aby to sousedovo chcíplo.

Comments are closed.