Jak mi jde investování na eToro – březen 2024

V březnu jsem pokračoval v zapisování si poznámek. Bohužel mi chybí týden, to jsem byl na CloudFest a nebyl čas. Všechno najdete na mém eToro účtě. Většinou jako zdroje používám Tweety od lidí, kteří publikují co je na Bloomberg terminálu, Yahoo! Finance a občas kouknu na Reddit. Díky tomu si udežuji přehled, co se děje a občas najdou nějakou zajímavou příležitost.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jaký byl březen

V březnu spousta akcií a BTC dosáhla na sell ordery. Takže jsem toho celkem dost prodal.

Souhrn z poznámek mi pomohl udělat AI :)

Březen 2024 byl měsíc plný rozhodování, pozorování a klíčových obchodů, které reflektují můj přístup k investování a reakce na dynamické tržní prostředí. Zde je stručný přehled mých aktivit:
1. března: Využil jsem poklesu cen akcií Hewlett Packard Enterprise (HPE) a dokoupil další. Zároveň jsem se zaměřil na situaci kolem New York Community Bancorp (NYCB) a uvažoval o odprodeji svých pozic v KBE.

4. března: Růst hodnoty BitCoinu mi umožnil uzavřít dvě starší pozice, jednu se ziskem 56,80 % po 784 dnech a druhou se ziskem 56,76 % po 787 dnech. Dále jsem využil poklesu ceny akcií Warner Bros Discovery (WBD) a dokoupil další.

5. březen: Po nedávném růstu BitCoinu jsem uzavřel další pozici s 60% ziskem. Vzestup cen akcií Target (TGT) po dobrých výsledcích vedl k uzavření mých prodejních objednávek na pěti pozicích s průměrným ziskem okolo 41 %. Zvýšený zájem o AI servery pozitivně ovlivnil ceny akcií HPE, což mi přineslo zisky. Dokoupil jsem malou pozici v Apple (AAPL).

6. březen: Prodána poslední pozice v TGT se ziskem 41,37 %, držená 194 dní. Z důvodu obav z NYCB a trhu s komerčními nemovitostmi jsem se zbavil všech pozic v KBE s průměrným ziskem 27,74 %.

8. březen: Využil jsem růstu BitCoinu k uzavření další pozice se ziskem 60,04 %, kterou jsem držel 825 dní.

11. březen: Po průlomu BitCoinu nad jeho all-time high se mi podařilo uzavřít dvě sell ordery se ziskem 60,04 %. Pozice jsem držel 828 dní.

12. březen: Kvůli mé nespokojenosti s kvartální zprávou Dutch Bros Inc. (BROS) a masivními prodeji insiderů jsem se rozhodl uzavřít své pozice předčasně se ziskem 20,98 % a 31,04 %. Současná inflace v USA a očekávání trhu ohledně snížení sazeb FEDem v červnu mi dávají očekávat, že následující období bude plné zajímavých výzev.

14. březen: Vrátím se k investicím do Marathon Digital Holdings (MARA) a Apple (AAPL). Dále využívám poklesu Rocket Lab USA (RKLB) k nákupu s cílem dosáhnout 20% zisku.

18.-24. březen: Bez obchodní aktivity, tento týden jsem neměl čas sledovat trh.

25. březen: Po týdenní pauze jsem se rozhodl investovat do RKLB s ohledem na plánovaný první let pro Kinéis IoT, což by mohlo přilákat pozornost a umožnit mi realizovat zisk 20 % na mém sell orderu.

26.-28. březen: V těchto dnech jsem nezaznamenal žádnou obchodní aktivitu.
Tento měsíc byl příkladem mých strategických rozhodnutí, která odrážejí mé pochopení tržních trendů a připravenost reagovat na měnící se podmínky. Sledujte další vývoj v mém investičním deníku!

Aktuální stav

Celkem jsem uzavřel 29 pozic se ziskem 270,61 USD. V průměru byl zisk 36,08 % na pozici. Průměrné držení pozice bylo 411 dnů. Portfólio za březen podle počítání eToro +6,27 %. Nicméně přes 28 % mám v cash.

Stalo se toho celkem dost. Postupně jsem likvidoval staré pozice v BTC, KBE. Dále nahromaděný TGT. Vypadl jsem včas z BROS. Moc není co nakupovat všechno mi přijde drahé.

Závěr

V dubnu pokud půjde vše podle plánu, tak bych mohl pomalu začít likvidovat $DIS. Což je aktuálně největší pozice v portfóliu (něco přes 5 %). Mám nastavené sell ordery na 60 % zisku. Otázka je jak to bude dál. Trh vypadá přehřátě a vše stojí na FED jestli začne s uvolňováním.

Jinak vše při starém.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *