Jak mi jde investování na eToro – září 2023

Září bylo pěkně drsné. Co se týká mé aktivity na eToro, tak jsem nakládal, přikládal a také se rozhodl zrušit druhé portfólio s ETF.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jaké bylo září

Vzhledem k tomu, že většinou už si nepamatuji co se dělo před týdnem, jaké jsem měl pocity a o čem jsem přemýšlel, rozhodl jsem se, že si na eToro budu psát poznámky. Najdete je zde. Souhrn z nich pak udělá AI :)

19.09.2023
Po minulém týdnu jsem čekal, co bude dál. Zvláště jestli se budou propadat dál výrobci čipů a další dodavatele. Na eToro si zakládám “dreamportfólio” s firmami jako $ASML, $TSM, $MSFT, $GOOG, $AMZN a $AAPL. Dnes prošel buy order na $TGT kvůli horším výsledkům.

20.09.2023
Včera jsem otevřel pákové ETF $SCO na short ropy a připravil další buy ordery. Dnes přišly dividendy z $KBE a $XLE. Akcie $RKLB spadly o -12% kvůli problému s raketou, což mě přimělo nakoupit na -10%. Aktivoval se také buy order $TSM.

21.09.2023
Dnes jsem čekal na rozhodnutí FEDu, které trhem pěkně zahýbalo. Přišla také dividenda z $YINN. Měl jsem buy order na $RIOT a cílím na 20% zisk. Dnes jsem nepřikoupil nic dalšího.

22.09.2023
S padajícím BitCoinem padly i kryptotěžařské firmy. Koupil jsem něco z $MARA pod 9 USD. Ačkoliv jsem neplánoval budovat ETF portfólio, cena $LIT byla atraktivní. Automatický buy order zakoupil $TSM a $TGT. Dnes přišla také dividenda z $VBK.

25.09.2023
Dnes prošel můj poslední plánovaný buy order na $TGT. Akcie REIT, jako $CCI a $AMT, byly za skvělé ceny. Rozhodl jsem se sledovat $MSFT kvůli novému copilotu pro Win 11. $MSFT je aktuálně drahý, ale může stát za rok dvojnásobek.

26.09.2023
Dnes jsem uzavřel všechny pozice na $URA s 36,48% ziskem. Měl jsem buy order na $RIOT, který prošel dokonce za 8,95 USD. Dále jsem sledoval $MSFT kvůli vydání copilota pro Windows 11.

27.09.2023
Dnes mi svrběly prsty nakoupit do dividendového portfolia, ale nakonec jsem nekoupil nic. Automatický buy order zakoupil $ASML a měl jsem další na 560 USD. Dále mi prošel buy order na $TGT kvůli zavírání obchodů v oblastech s vysokou kriminalitou. Nakoupil jsem také $MSFT a přemýšlel o $TQQQ.

28.09.2023
Dnes byl aktivní den na trhu. Nakoupil jsem $AAPL a $MSFT, věřím v potenciál spolupráce s OpenAI. Také jsem zakoupil $MARA s cílem zisku 20%.

29.09.2023
Po výsledcích jsem očekával více aktivnosti na trhu. Dnes nebyla žádná aktivita na mé eToro účtu. Přesto mě překvapil růst REIT, s výjimkou $O, který zůstal pod 50 USD. Včera jsem rozhodoval mezi $CCI a $O a nakonec vybral $CCI do dividendového portfólia (mám na FIO). Těším se na příští týden, kdy začíná výsledková sezóna.

Celkově září přineslo řadu zajímavých událostí na trhu, které mě nutily přemýšlet strategicky o tom, kde investovat. Byl to měsíc plný příležitostí a určitých rizik.

Aktuální stav

I přes propady skončilo portfólio jen na -0,5 %. Táhne jej dolů hlavně krypto. Celkem jsem uzavřel 19 pozic s celkovým ziskem 128,03 USD s průměrným ziskem 35,56 %. Průměrná délka otevřené pozice byla 128 dnů. Dále přibylo 2,86 USD dividend.

Hmm teď k nákupům.

  • Pokračoval jsem v přikupování padající $DIS. Vsázím na to že prodají/dohodnout se s Apple ohledně filmů a práv, oklepou se a začnou dělat zase kvalitní firmy anebo se postupně zlepší situace. Parky jim stále dobře vydělávají jen musí do toho ekosystému pumpovat další a další kvalitní obsah, posilovat značky atd.
  • Hromadím $AAPL. Je to kult, který může ještě dlouho fungovat i když s ničím převratným nepřijdou. Ovšem možností mají více kde znovu prorazit. Nejvíce se mi líbí chytré hodinky, které se stanou součástí životního stylu. Osobně mám Garmin na sport a popravdě je to znát. Vidím tam obrovský potenciál hlavně pro hlídání zdraví.
  • Hromadím $ASML. Tohle nemá konkurenci a dlouho mít nebude. Je fascinující sledovat dokumenty o ASML.
  • Přikupuji klesající $MARA, $RIOT a doufám v 20 % rychlé otočení.
  • Hromadím $TSM. Mám i v dividendovém portfóliu, ale tohle je prostě společnost, jejíž kvartální zprávy je radost číst.
  • Hromadím $MSFT. ChatGPT používám denně. Pomáhá mi se spoustou úkonů a díky němu o dost efektivněji. Teď se více vracím k programování a je to jak mít pod sebou celé oddělení juniorů. Stačí je správně řídit . Tohle až nacpe Microsoft vhodně do Windows 11, tak to bude síla.
  • Začínám nakupovat $SCO. ETF na pákové shortování ropy. Už jsem to dělal dříve a je to super. Zatím mám jen jednu pozici a čekám co bude. Jdu na zisk 20 %
  • $TGT a $RKLB. Další propad jeden kvůli zavírání obchodů v oblastech s vysokou kriminalitou, druhým se nepovedl start rakety. Obojí jedu na 20 % zisk.

Závěr

Teď je otázka co bude dál. Blíží se recese? Čeká nás pár měsíců bear market? Těžko říct. V každém případě pokud se bude propadat NASDAQ začnu kupovat postupně $TQQQ a s dobrou volatilitou by se dalo pěkně točit, jak jsem to dělal minulý rok.

Otázkou je co ta ropa. Nechce se mi věřit, že bych prvním nákupem hned trefil strop. Rád bych ještě pár $UCO přikoupil. Zdá se mi však už dost drahá, někdo začne interventovat.

Jinak asi nic neplánuji. Postupně rozprodám “druhé podrfólio” z ETF. Jak půjdou nahoru. No u $LIT si ještě asi počkám. Dál budu hromadit “dreamportfólio”.

Výsledková sezóna by mohla přinést nějaké šokující propady. Takto jsem pár propadajících firem koupil a do pár dní/týdnů byly zpět.

Toť asi vše.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *