Jak mi jde investování na eToro – prosinec 2022

eToro používám na riskantnější obchody (krypto, volatilní akcie, nestabilní trhy atd.). Spíše to mám na hraní a učení.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal prosinec

Očekával jsem nějaké santa rally ke konci roku. Situace se zdála být stabilní (inflace v USA neroste, pracovní trh v USA v pořádku, Čína ruší restrikce, plynu je dostatek), ale jak už to bývá očekávané se nekonalo a došlo k propadům a to jak na NASDAQ tak i krypto trhu (stále negativní nálada kvůli FTX/Alameda).

Podařilo se mi jen otevřít a zavřít jednu pozici $UCO s cca 10% ziskem. $UCO je ETF pro spekulaci na ropě s pákou 2x.

Vzhledem k tomu, že mám otevřené long pozice, tak mi nezbývalo než jen čekat. Nakonec ten propad byl větší, takže jsem se začal dívat spíše po akciích které přikoupit do dividendového portfolia.

Aktuální stav

Na eToro mám hodně krypta na dlouhé pozice nakoupeného v bull runu, které jsou ve slušné ztrátě. Zatím se mi prodávat nechce. Uvidíme co z toho (z)bude.

Dále tam mám pár růstových akcií po vzoru ARK, které jsou také ve ztrátě a nepočítám že tento rok je uzavřu, pokud to ty společnosti přežijí :)

Co se týká čínských akcií, ty na tom tak špatně nejsou a myslím, že tento rok by se daly prodat se ziskem. Popravdě mám ale trochu obavu ze zpráv z Číny. Covid jim tam slušně řádí, jsou narušené dodavatelské řetězce a mají problém s exportem. Pokud se to tam hodně pokazí, je otázkou co bude.

Jinak klasicky jedu taktiku $TQQQ (ETF na long NASDAQ100 s pákou 3x), mám nakoupené pozice a v podstatě čekám na růst. Mám tam u většiny zavřít se ziskem 20 %, což je trochu vyšší. Čekal jsem že by se nějaký skok nahoru mohl konat, nicméně v NASDAQ má silnou pozici Tesla a Apple, které teď drtí špatné vyhlídky a výsledky.

Závěr

Minulý rok nebyl na eToro žádná sláva. Bear marketu jsem tam ještě na chuť nepřišel. Naproti tomu na FIO jde všechno podle plánu. Nakupovat za levno hezké dividendové kousky :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.