Stále hledám do čeho teď investovat a kdy

Sice je trh stále hodně nestabilní a stát se může naprosto cokoliv, ale už alespoň začínám tušit na co se soustředit. Popravdě chtělo by to více času na pročtení analýz, earning calls atd. Budu to všechno muset nějak více seskupit a využít efektivněji volného času například ve vlaku, MHD atd. Rodina a práce žerou opravdu hodně času :)

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Dividendové portfolio

Tento týden jsem koupil další akcie Intel ($INTC) za cca 47,4 USD včetně poplatků (DY 3,08 %). Je tam sice stále dost red flags (malý růst vůči sektoru, malá marže), ale velké investice do nových továren s podporou vlády, kde chtějí vyrábět procesory pro ostatní, nový CEO, a plánovaná řada procesorů pro GPU zní dobře. Jestli se jim to povede však bude spíše o letech 2024 – 2025.

To je zatím všechno do dividendového portfólia. Stále vyčkávám co bude dál. Rád bych přikoupil další $IBM pokud by cena šla ke 115 USD/akcie (DY 5,7 %) a hodilo by se přikoupit i těžaře zlata, kteří jsou teď opravdu za levno. Aktuálně držím $GOLD a $AEM.

$AEM jsem už už chtěl koupit, ale mají nějaké problémy. FED se k zvyšování úrokových sazeb nemá a cena zlata tak neroste. Takže počkám na účetní závěrku (24.02.2022) a hlavně earning call. Mezitím může cena spadnou ještě slušně dolů.

Dále mě tento týden lákal $T, ale přiznám se že moc netuším jak to bude s tím rozdělení společnosti. Původně to měl být spin off a akcionáři měli získat akcie nového Warner Bros Discovery. Ale CEO $T řekl, že moc jasno nemají, což mě trochu děsí, protože na tom dělají rok :)

Pomalu ale jistě padá $AMT, což je velmi silný REIT, který pronajímá telekomunikační věže. Je to pro ně zlatý důl, protože na nové věže se povolení získává jen těžko. Tento REIT zvažuje dividendu každý kvartál. Aktuálně spadl už na 246 USD. Moje nákupka z března 2021 je někde u 219 USD a to jsem vychytal zrovna propad. Pokud by $AMT spadl pod 230 koupil bych. Aktuálně vychází cca DY 2,25 %, ale s tím jak to zvyšují to za pár let bude o něčem jiném.

Jinak rád bych rozšířil dividendové portfólio, ale nedaří se mi najít nic moc ideálního. Sleduji více titulů, ale DY 5%+ nic moc. Z těch s horším DY mě hodně láká konečně koupit $MSFT. Ale ještě uvidíme kam půjde trh. V porfóliu třeba nemám žádné USA banky.

Ostatní

Tento týden jsem byl hodně na vážkách koupit do rostoucího portfólia Netflix. Pád neskutečný kvůli menšímu růstu předplatitelů.

Jinak stále koukám na Cloudlfare ($NET) a výrobce CPU, ale zatím se mi nelíbí trh.

U super rostoucího portfólia, kde všechno pořádně padá přikupuji těžaře bitcoin ($MARA, $RIOT). Hodně riskantní sázka, který by se mohla vyplatit.

Kryptoměny

Tento týden jsem náhodou objevil Stacks ($STX). Naprosto nechápu jak mi to mohlo ujít a proč se o tom nemluví. Stacks se podařilo rozchodit smart contract na BitCoin formou druhé vrstvy. Staví se na tom další projekty včetně NFT. V lednu by měli dosáhnout 1 milionu transakcí.

Co jsem sháněl informace, tak důvodem může být slabá decentralizace a hodně peněz soukromých investorů.

Pro mě osobně je nejzajímavější, že se $STX dají stakovat na Binance, kde na to aktuálně je i akce. 60 dnů s ročním úročením vychází na 22,41 % a jako odměnu nedostáváte $STX ale $BTC.

Závěr

Toť je zatím vše.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Stále hledám do čeho teď investovat a kdy”

  1. Ahoj,

    Nepřemýšlíš nad ATVI? Mně to přijde celkem bezriziková sázka když to MSFT vykoupí za 95$. Na těchto úrovních je zhodnocení lehce přes 20%. Jasně nemusí to schválit, ale vzhledem k tomu, že Sony kupuje Bungie tak si myslím, že to oběma konkurentům schválí. Já již nějakou pozici v ATVI mám (nakoupeno před oznámením), ale asi půjdu all in v případě, že se podíváme na 75$. Nebo mi něco uniká?

    1. Zdravím, tohle jsem moc nesledoval. Tuším to ale zaznělo v nějakém videu na Investičním webu a tam zmínili že rozdíl cen je spekulace na tom, že k dohodě dojde/nedojde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.