Chcete nabídnout doménu k prodeji? Zkuste bazardomen.online

Včera jsem našel nový web, kde můžete propagovat vaše domény na prodej. Jedná se o bazardomen.online a teprve se rozjíždí.

Za projektem stojí @Wladass, který se doménám věnuje už dlouhé roky. Má přehled o tom jak trh v ČR funguje a sám také úspěšně domény prodává. To je celkem slušný předpoklad, aby nové tržiště mohlo fungovat.

Tak se na to pojďme podívat

Systém je navržen jako katalog domén k prodeji. Potenciálního zájemce můžete oslovit nejen samotnou doménou, ale i ranky, návštěvností a až pěti obrázky (třeba té návštěvnosti). Jednotlivé domény se řadí do kategorií. Do budoucna jsou přislíbeny i filtry. Je třeba brát v potaz, že se jedná o pár dní starý projekt.

Vložení nové domény je jednoduchý proces. Je třeba dodat pár základních informací. Pro popis domény můžete využít až 3000 znaků. Je tedy na vás nakolik si své inzeráty vyšperkujete. Po vložení domény se čeká na ruční schválení. Což může být do budoucna celkem slušná výhoda.

 

Další část systému je profil prodejce. Může se na něj dostat kdokoliv a uvidí jaké domény prodáváte. Zároveň je zde možnost prodejce kontaktovat přes telefon a soukromou zprávou. BazarDomen.online lze tedy využít i pro nabídku a správu vašeho doménového portfólia.

 

Proč bazardomen.online využít?

Pokud chcete prodávat domény, tak je nutné je aktivně nabízet. Je větší šance že doménu prodáte, když jí někdo uvidí a zalíbí se mu, než když potenciální zájemce “jí vymyslí” a zkusí pak dohledat kdo jí vlastní a kontakt na něj. To je strašně moc práce. Navíc domaineři mají ve zvyku se skrývat, takže dohledat na ně kontakt může být pro většinu běžných lidí nadlidský úkol. Vždyť kolik lidí ví co je to whois?

Pokud doménu dáte do nějaké aukce anebo na bazadomen.online, tak jí potenciální zájemce dohledá přes Google. Jak jednoduché :)

Prozatím je bazardomen.online zdarma. Takže vložení vaší nabídky vás stojí jen čas, respektive trochu času. Žádná složitá registrace, ověřovací email dorazil okamžitě a vložení nabídky opravdu jednoduché.

No a řekněme si to na rovinu. V našich končinách by se nám systém pro pohodlnou dlouhodobou nabídku domén hodil. Máme tu sice specializované aukce dAukce a Subreg, ale to jsou krátkodobé záležitosti a spíše o odchytu domén. Neříkám že nefungují i pro běžný prodej, ale chce to zkoušet a není to levné. Pak tu máme nespecializované aukce třeba na Webtrhu anebo Aukro, kde se občas také něco prodá, ale to není úplně ono. Chce to skutečné tržiště na domény, kde se bude setkávat nabídka s poptávkou.

A aby se takovéto tržiště mohlo rozjet, tak potřebujte hlavně naplnit kvalitními kousky za dobré ceny. Musí tam být prostě nabídka. Takže pokud chcete pomoct českému domainingu, tak běžte na https://bazardomen.online/ založte si tam účet a nabídněte pár kousků k prodeji. Nejhorší co se vám může stát je, že něco prodáte :)

Závěr

Uvidíme kam se projekt posune. Základ rozhodně není špatný.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Chcete nabídnout doménu k prodeji? Zkuste bazardomen.online”

    1. nechceš tam udělat automatické načítání toho data registrace z whois a všech těch ranků – nechce se mi to fakt vyplňovat ručně u desítek domén

      1. Jojo všechno tohle je v plánu :) Je těch námětů tolik, že to musím postupně zpracovat.

  1. Zatim docela bida. Vesmes jsou tam neprodejne domeny, ktere se uz nekolikrat protocily v nekolika aukcich. Nejvic me pobavily ty dvouznakove paskvily.

    1. Pokud máš na mysli dvouznakové .cz tak ty se prodávají celkem dobře za desítky tisíc. Nejdražší co jsem zaznamenal byla z1.cz za 70K CZK v roce 2008. Jinak dvoupísmenné domény jsou jiná liga a ceny ve stovkách tisíc nejsou neobvyklé. Nejdražší co vím byla jr.cz za 1M CZK. Cena těchto domén jde navíc nahoru. Dvouznakovou doména pod 5K CZK se před pár lety dala občas sehnat. Dnes už je to výjimka, která má slušnou likviditu.

Comments are closed.