PrivateJet.com – nejdražší prodaná doména

Doposud nejdražší prodanou doménou byla sex.com. Prodej se uskutečnil koncem roku 2010 a cena byla 13 milionů USD. Podle nejnovějších zpráv tomu již tak není. PrivateJet.com se údajně prodala za 30,18 milionů USD. Zprávu jsem zahlédl na Twitter odpoledne, ale na důvěryhodném zdroji DomainNews.com se objevila až teď.

Kupcem je Nations Luxury Transportation, LLC. Společnost věří, že koncem roku 2012 dosáhne návštěvnosti 250K lidí za měsíc z více jak 52 zemí světa. Bude cílit na privátní lety, piloty, zprostředkovatelé leteckých služeb a výrobků. Cílem jsou také návštěvníci, pro které není nic (finančně) nemožné.

Zdá se vám cena domény přehnaná? Faktem je, že cena čehokoliv co bude na stránce je řádově naprosto někde jinde, než na stránkách druhé nejdražší domény. Pokud by tam byl třeba affiliate program, kde dávají 1% za zprostředkování privátního letu z ČR do USA, tak jeden prodaný produkt znamená odhadem 40K CZK zisk (naprosto hádám). Ročně se tam prostě budou točit obrovské peníze.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “PrivateJet.com – nejdražší prodaná doména”

  1. no cena je neuvěřitelná a překvapilo mne, že to překování i sex doménu

  2. Naopak, považuji to za naprosto přiměřenou cenu. V tomto oboru jsou neskutečné peníze a navíc má year-to-year dvouciferný růst. S ohledem na průměrnou cenu jednoho letu je ta částka za doménu opravdu jen “drobný” výdaj.

    Započtěte do toho LCV jednoho klienta a ta návratnost tam bude poměrně rychlá.

    Jinak klasický affiliate v tomto sektoru nebude moc fungovat :-), ale monetizovat se to určitě dá…

  3. myslim, ze ziadny predaj nebol. nebolo by to nic prekvapive

  4. Firma co dá takový oeníze za doménu musí mít určtě nějaký stratregický plán jinak si to nedovedu představit. Za tolik peněz by byla schopná žít rodina v USA do konce života v luxusu takže i představenstvo společnosti asi ví co a jak….

Comments are closed.