Google vypustil úpravu algoritmu June 2019 Core Update

Google svůj algoritmus upravuje (či spíše kalibruje) často, několikrát do roka do něj zasáhne trochu více. Občas se vypustí něco extra, co přímo nesouvisí s hodnocením výsledků, ale ovlivní specifické stránky, aby pak měla třeba minusové body. Co se však neděje je, aby Google na úpravu algoritmu upozornil předem.

Oficiální název úpravy je June 2019 Core Update. V diskuzích se však používá jen June 2019 anebo jen June. Co jsem vypozoroval tak nasazení se zřejmě trochu protáhlo anebo neproběhlo všude stejně rychle. Teď už by však výsledky měly být usazené a probíhají první analýzy.

První odhady ukazují, že update pomohl hlavně velkým autoritativním webům.

https://twitter.com/Charles_SEO/status/1136026443417178112

 

Naopak malé weby nezaznamenaly takový rozdíl, případě hlásí zhoršilo se nám pár pozic. Prošel jsem si i diskuze na blackhatworld.com a tam také nehlásí nějaké katastrofické scénáře pro PBN anebo affiliate weby. Ovšem u menších webu, které těžily hlavně z interního prolinkování a relevance, nějaké pozice ztratili.

Zatím to tedy vypadá na update spojený s autoritou webu, což zrovna moc nepřeje nováčkům, na druhou stranu pokud se projektu dlouhodobě věnujete a budujete jeho autoritu, tak by vám mohl tento přístup Google pomoct. No uvidíme časem. Teprve to sedá, až se objeví výsledky v Google Search Console tak bude jasno.

V každém případě to nevypadá na nějakou katastrofu anebo konec SEO :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup