.site pokořila hranici 1M registrovaných domén

Registr Radix včera 06.02.2019 oznámil, že jeho druhá doména .site, překonala milník 1M registrovaných domén. .site patřila v roce 2018 mezi tři nejrychleji rostoucí nTLD. Překonáním 1M se dostala šestí v celkovém žebříčku nTLD.

Radix spadá pod Directi Group, což je společnost s obratem přes 300M USD se sídlem v Dubai. Vlastní také ResellerClub, Media.net, LogicBoxes, BigRock, Skenzo anebp WebHosting.info. Directi Group založila Radix, aby se mohla v rámci Nového programu nTLD ucházet o 31 domén. Radix nakonec všechny nezískal a to i přes investici 30 milionů USD.

.site je druhou doménou Radix, která překročila hranici 1M registrovaných kousků. Tou první je .online, který má momentálně 1.186.986 registrací.

Aktuální žebříček nTLD podle počtu registrací

Sandeep Ramchandani, generální ředitel Radix, řekl na doménu mají velice pozitivní ohlasy. Volí si jí převážně malé a střední podniky. Podle interní studie Radix až 70 % domén s obsahem patří právě malým a středním podnikům. Ačkoliv není ani výjimkou zájem velkých společností. Například Google si pořídil bussiness.site pro jejich program Google My Business a aktivně jej využívá. Na dotaz site:bussiness.site vrací přes 15 milionů výsledků. Prezentace zdarma se zobrazují jako subdomény.

S tím jak počet registrací roste očekávají další zvýšení zájmu o .site. Chtějí se hlavně soustředit na dlouhodobé cíle. Raději preferují sledování počtu prodloužení než nových registrací.

Růst .site od jejich volné registrace až po dnešek

O .site se velmi dobře vyjadřují i v NameCheap, což je jeden z největších registrátorů domén na světě a také poskytovatel hostingu. Podle jejich zprávy Domain Insights and Trends Report za rok 2018 patří .site mezi nejoblíbenější a pro menší podniky se stává rychle volbou číslo jedna.

Závěr

Jak se pomalu začíná usazovat prach po velkém boomu a pádu některých nTLD, tak se rýsují ty zajímavější kousky, které by se mohly prosadit. Popravdě .site nevypadá vůbec špatně. Přitom u nás není vůbec moc oblíbená – je až na 22. místě a podle nTLDstats.com jich drží Češi jen 158. Pro srovnání třeba nejoblíbenějších .online máme 3.290. Možná to bude i tím, že .site nepatří mezi nejlevnější. U Subreg je mají za 653 CZK bez DPH registrace i prodloužení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup