Google zrušil veřejný formulář pro přidání URL do vyhledávače

Google zrušil veřejný formulář pomocí kterého jste mohli přidávat nové stránky do vyhledávání. Oznámil to jen stroze na Twitter.

Tento formulář měl sloužit hlavně pokud jste našli zajímavý článek a chtěli jste se o něj podělit se všemi lidmi na světě. Pochází ještě z dob, kdy Googlebot nestíhal procházet celý internet, což už dnes neplatí. Dnes už Googlebot projde jakýkoliv nový obsah velice rychle. Často po přidání nového obsahu, je indexován v řádech minut.

Takže už formuláře pro přidávání URL nejsou potřeba? To je prozatím naivní představa. Když navštíví Googlebot váš web, tak má omezený rozpočet. Přidělené zdroje, které se snaží co nejefektivněji využít. Pokud máte objemnější web anebo hierarchie stránek není moc dobrá, je možné že nějaký ten zajímavý obsah zůstane prostě „zakopaný“ někde hluboko. V tento okamžik je ideální chvíle použít právě formulář na přidání stránky.

Naštěstí formulář stále existuje v Search Console. Ovšem jdou přidat pouze stránky, které se nachází na vašem ověřeném webu. Hezký step by step návod jak přidat stránku do Google je třeba zde.

Pokud by chtěl přidat stránku některý návštěvník a podělit se s celým internetem o to co našel, bude prostě nejlepší pokud dá odkaz někam na diskuzní fórum. Ta prochází Googlebot několikrát za den.

Domnívám se, že takových lidí už ale dnes moc nebude. Navíc Googlebot je někde jinde než na přelomu tisíciletí. Google také za tu dobu pořádně narostl a má k dispozici datacentra po celém světě. Když k tomu přidáte technologický pokrok, tak je výpočetního výkonu na rozdávání.

Závěr

Pokud máte v dnešní době problém s indexací obsahu, většinou se jedná o nějakou chybu na webu. Googlebot má sice omezený rozpočet, ale dokáže se prokousat téměř vším. Pomoct mu můžete hlavně nasazením Sitemap, kde bude mít pěkně všechno pohromadě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Google zrušil veřejný formulář pro přidání URL do vyhledávače”

Comments are closed.