Google nebere v potaz zdali jsou odkazy na stránku negativní anebo pozitivní

Celkem zajímavé zjištění přinesl Search Engine Journal. Google by neměl řešit v jakém duchu je na web odkazováno. Jestli se někdo o stránce vyjádřil v negativně anebo pozitivně. Přiznám se, že mě to celkem překvapilo, protože jsem čekal třeba u špatných recenzí jiný přístup. Všechna ta strukturovaná data, hvězdičky a snaha pochopit obsah jsou nakonec zbytečné?

Podle SEJ s tvrzením přišel Danny Sullivan, bývalí analytik a žurnalista (zakladatel Search Engine Land a Marketing Land), který teď pracuje pro Google a pomáhá vzdělávat veřejnost jak funguje vyhledávání. Právě on prohlásil, že Google u odkazů neřeší žádný sentiment.

Pokud by to byla pravda, tak je jedno jaké odkazy získáváte (stále můžete dostat penalizaci za spam). Například když vydáte kontroverzní článek, který může být na vratkých zdrojích. Ať už vytvoří 300 lidí odkazy z důvodů, že se vám chtějí vysmát anebo dalších 300 aby upozornili na nesrovnalosti, tak vám to z pohledu linkbuildingu může být jedno. Prostě máte o 600 organických odkazů víc. Google tuto aktivitu vyhodnotí jako virální a můžete se minimálně na pár dní těšit na super pozice.

Navíc váš článek nemusí být jednoduché překonat, protože čím více jiných článků se jej pokusí vyvrátit tím více dalších kvalitních odkazů získáte. Tohle by byl doslova zlatý důl pro bulvár a fake news.

Takže zůstávám skeptický, také kvůli prohlášení od Gary Illyes, který na konferenci State Of Search minulý rok řekl pravý opak. Respektive že negativní sentiment na jiných webech může mít vliv na vnímání kvality vašeho webu.

Hmm…


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Google nebere v potaz zdali jsou odkazy na stránku negativní anebo pozitivní”

  1. Jsi si jist, ze technologie vyhledavace je tak vyspela, ze pozna jestli clanek je pozitivni nebo negativni? Obzvlast, kdyz mame i veci jako je ironie, komedie, atd ? Leckdy je az po urcitou vetu zmatenej i ctenar, natoz pak nejakej robot

Comments are closed.