Google bude oficiálně spouštět .app už tento měsíc

Jedna z nejočekávanějších nTLD se konečně blíží. Zájem o ní mělo celkem 13 konkurentů včetně Donuts, Amazon anebo Afilias. Nakonec jí však v roce 2015 získal Google za 25M USD. Od té doby se o ní moc nemluvilo.

Sunrise Period začne 29. března a potrvá až do 1. května. V tomto období mají šanci uplatnit svá práva držitelé ochranných značek. Poté začne Early Access Period, kde si bude moct registrovat doménu každý ovšem za příplatek. Standardní registrace začne 8. května.

Pokud by se doména uchytila u tvůrců aplikací pro mobilní telefony, mohly by mít domény na této koncovce zajímavou hodnotu. Google by na to mohl i trochu díky Google Play přitlačit, ale moc bych na to nevsázel. Žádné extra plány prozatím nejsou známé, dokonce ani cena registrace.

V každém případě by bylo fajn, aby se už nějaká nTLD začala reálně používat a rozšířilo se povědomí o ní i mezi BFU. Času na to bylo dost a popravdě zatím se to moc nedaří. Nevznikla žádná kultovní nTLD ani nevím o nějaké skupině lidí, kteří by nějakou začali používat, jako tomu je třeba u vývojářů a .io. Pokud byste o nějakém takovém trendu věděli tak určitě dejte vědět do diskuze.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Google bude oficiálně spouštět .app už tento měsíc”

  1. Ahoj Drago,
    jak velký můžeme očekávat příplatek za “pre-registraci”? Když bych chtěl odchytnou fakt hezký kousek, s čím mám největší šanci? Je nějaký poskytovatel, který má dobrou úspěšnost a nestojí to x tisíc? Je mi jasné, že ruční registrací cenné kousky nezískáš, protože už se to chytá pomocí scriptů…

  2. Tak hlavne hezky kousky budou bud na reserved listu, premium listu nebo zaregistrovany v sunrise :) vse ostatni uz nejsou fakt hezky kousky :)

  3. Pokud nějaká, tak bych si vsadil na .TECH (např. ces.tech) a taky .CLUB.

  4. Tak som zvedavý, aká bude cena registrácie. Dúfam, že to neprestrelí s vysokou cenou.

Comments are closed.