Google zakázal recenze od bývalých zaměstnanců

Dlouhou dobu bylo “v pořádku”, když vám bývalý zaměstnanec dal negativní recenzi na Google Moje Firma (Google Maps). Odstranit takovouto recenzi bylo velice obtížné, Google argumentoval, že se nejedná už o zaměstnance. Teď v prosinci však došlo k úpravě podmínek a všechny takovéto recenze můžete nahlásit a Google by je měl smazat.

Ve službě byla upravena pasáž Střet zájmů. Tam nyní najdete bod:

Zveřejnění negativního obsahu o současné nebo předchozí pracovní zkušenosti.

Díky tomuto bodu se teď negativních recenzí od bývalých zaměstnanců můžete zbavit. Stačí je nahlásit a počkat několik dní.

Recenzi můžete nahlásit přímo přes Moje firma na Googlu ve vašem profilu (přes Spravovat místo/Recenze a pak dát u recenze Nahlásit jako nevhodné) anebo přes Google Maps. U Google Maps stačí nakliknout vaší firmu, pak kliknout Recenze a u konkrétní Nahlásit jako nevhodné.

Závěr

Jak se nedávno ukázalo, tak zřejmě U lokálních výsledků je důležitější vzdálenost než negativní recenze. Na druhou stranu čím méně hvězdiček tím to vypadá méně důvěryhodně a věřím že jsou lidé, kteří na hvězdičky dají. Ostatně když si třeba já vybírám mezi několika výrobky, tak procházím hlavně negativní recenze a hledám mezi nimi nedostatky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Google zakázal recenze od bývalých zaměstnanců”

  1. Na negatívnej skúsenosti či negativizme ako takom sa nedá postaviť ani blog, ľudia ho nečítajú. Aspoň nie tak, ako pozitívne ladený web. Kto chce návštevnosť, čítanosť a kliky na reklamu, musí s negatívami narábať opatrne. Na druhej strane sa web stáva čím ďalej tým viacej miestom nevyváženým. Všade len pozitíva, úspechy a svetlá budúcnosť…

    1. Ludi prave zaujima opak. Pozri si sprave v telke alebo spravodajske portaly. Mozes ich pozriet cele a ziadna informacia. Iba sa dozvies kto koho okradol, komu nieco zhorelo a ako sa hadaju politici. Ked ludia pozeraju taketo spravy, tak potom necudo, ze v kuse hejtuju, ze cely svet je zly.

  2. Ono recenzie sú fakt dôležité a veľa ľudí sa nimi riadi. To teoreticky po tejto zmene sa dá ale takto zmazať skoro všetko :O :O :O

Comments are closed.