Proč někdo radši tvrdí že na něj útočí hackeři, než že má úspěch?

Dneska jsem zahlédl článek, že web Účtenkovka vypadl, protože jej údajně napadali hackeři. Bylo to v době, kdy se zveřejňovalo kdo vyhrál. Takže se dala očekávat velká návštěvnost a zřejmě i přetížení. Co jsem tak pátral, tak to vypadá, že se prostě šlo spousta lidí podívat a přetížili server. Někdo psal že tam zahlédl i chybu 503. Klidně to samozřejmě mohl být DDoS útok, ale to by se dalo zjistit leda z analýzy provozu.

“Celou dobu jsem ve spojení s dodavatelskou firmou. Ta ten problém zanalyzovala. Došlo k hackerskému útoku, který ona odstraňuje a dává web zase dohromady” řekla náměstkyně ministra financí Alena Schillerová pro Radiožurnál.

Co mi hlava nebere je, proč do toho tahají hackery. Pokud by nějaký web napadl hacker tak je to velký problém, protože to většinou znamená, že jsou ohrožena data na serveru. Zvláště u tak kontroverzního projektu určitě nikdo nechce, aby seznam lidí s jejich osobními údaji někdo pověsil veřejně na internet. U DDoS útoku stačilo říct, že někdo úmyslně přetěžoval server. Nějaký  šikovný politik by na tom klidně snad nahrabal i body.

Anebo říct pravdu. Čtvrtina republiky se šla podívat o co se vlastně hrálo a kdo to vyhrál. Tím přetížili server a ten se sesypal jak domeček z karet. Prostě: “Abnormální zájem o účtenkovou loterii server neměl šanci ustát. Do budoucna se na to připravíme.”

DDoS i přetížený server legitimní návštěvností jsou vždy lepší než hackeři 🙄

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Proč někdo radši tvrdí že na něj útočí hackeři, než že má úspěch?”

  1. Jsi na omylu, je to přesně naopak. Pro cílovou skupinu “účelovky” je hacker jediné srozumitelné vysvětlení ;)

  2. Čím horší zpráva, tím větší zájem. Podívej se co dávají ve zprávách. Všechno je jen hra :)

  3. Protoze naklady na uctenkovku jsou takovy, ze si nemuzou dovolit rict, ze za ty prachy to neni optimalizovany na takovyhle provoz.

    Take by tim i mohli dat najevo, ze sami necekali takovy zajem

Comments are closed.