nTLD .blog dosáhla na metu 100K registrací

nTLD .blog dosáhla ne metu 100K registrací, což je velmi dobrá zpráva, protože jako jedna z mála nových domén prvního řádu by mohla opravdu fungovat. O čemž také svědčí fakt, že na více jak 66 tisíc registrovaných se nachází web s unikátním obsahem. Podle Domain Cite je u nTLD průměr kolem 40 %. .blog je také 13. nejrychleji rostoucí nTLD a 28. v počtu domén v Alexa top 1M.

Za doménou .blog stojí registr Knock Knock Whois There. Ten vlastní společnost Automattic (provozovatel wordpress.com). Doména .blog prostě spadla do těch správných rukou a fandím jí. Matt Mullenweg, vlastník Automattic a jeden z autorů WordPress, jí prostřednictvím své společnosti koupil za 19M USD.

Ale vraťme se zpět k doméně .blog. Knock Knock Whois There se na rozdíl od většiny konkurence snaží vyhýbat velkým slevovým akcím. Podle Domain Cite se dá .blog sehnat sice už od 8 USD, ale to je stále hodně, aby byla zneužívána pro nekalé praktiky. Jen pro zajímavost, zrovna dnes jsem do spamfiltru musel dát .date, poté co mi schránky zaplavil spam.

.blog je možné si registrovat od listopadu minulého roku, takže roste v průměru 12,5K domén za měsíc. O jejím úspěchu by mohlo hodně prozradit kolik procent vlastníků si doménu prodlouží. V každém případě stojí za připomenutí, že Knock Knock Whois There byl hodně optimistický a počítal dokonce s tím, že se registruje hned po spuštění až 250K domén .blog.

No uvidíme jak si povede.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup