Twitterfeed končí

Moje oblíbená služba na automatické publikování tweetů z RSS kanálů Twitterfeed bude příští měsíc končit. Celkem dost mě to mrzí, protože přes ní publikuje například @DoménovýRobot své tipy na domény. Ovšem využívám jí hlavně na třídění zpráv z různých zdrojů, některé účty na Twitter si takto našly celkem dost sledujících :/

Někdo napsal, že velký potenciál v budoucnosti budou mít služby, které dokáží vybírat zajímavý obsah z té spousty článků, které každý den vznikají. Můj experimenty s Twitter účty, co jsou napojené na desítky RSS kanálů to víceméně potvrdil. Podle počtu interakcí u jednotlivých tweetů se dá najít opravdu zajímavý obsah, tedy záleží hlavně na cílové skupině. Jestliže je cílovka BFU, co chce bulvár, tak se tam i sebelepší odborný článek prostě ztratí. Sice se spekuluje, že by o tomto mohla rozhodovat nějaká umělá inteligence, jenomže ta má zatím s pochopením obsahu a učením celkem problémy.

Náhrada za Twitterfeed?

Ale vraťme se zpět k Twitterfeed. Byla to super služba a je třeba jí něčím rozumným nahradit. Tedy najít takovou, do které zadáte 20 RSS kanálů a vždy když se objeví nový článek, tak jej pošle na sociální sítě. Přiznám se, že jsem zatím nic vhodného nenašel, takže pokud o něčem víte, tak dejte vědět.

Sice jsem dostal tip na buffer.com a dlvr.it, ale nejsem si jistý jestli je to přesně to co hledám. Potřebuji hlavně velké množství RSS kanálů. Spousta blogů, které takto sleduji publikuje článek jednou za měsíc, takže RSS je potřeba opravdu hodně. Ideálně aby zvládala i obsluhovat více Twitter účtů naráz :/

Vytvořit si vlastní?

Poslední dva týdny si říkám, že už jsem dlouho nic nenaprogramoval. PSPad používám více pro úpravu exportů dat než k psaní PHP skriptů, takže by to ani neuškodilo. Teoreticky by to ani nemuselo být složité. Otestovat pár feedů na nové příspěvky a uložit data do databáze není nic složitého, jen to postování na Twitter jsem ještě nedělal.

No uvidíme, pokud náhradu za Twitterfeed nenajdu bude to jediná možnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Twitterfeed končí”

  1. Také mi to udělalo vcelku čáru přes rozpočet a zřejmě nakonec bude stejně nejlepší se vydat vlastní cestou, jak už jsi v podstatě zmiňoval.

    1. Jj přesně ten jsem vybral jako náhradu. Zatím funguje dobře, jen zlobí u webů, které jsou na webhostingu Ebola. Ten službu blokuje.

  2. 1) Agreguj RSS feedy do jednoho
    2) Vytvoř si rutinu na Zapier.com (do 5 tzv. Zapů zdarma), je lepší, než IFTT. Taky může zkusit Flow od Microsoftu.

    1. Díky za tip. Taky jsem o tom přemýšlel, ale IFTT i díky šablonám pro každý RSS feed zvlášť mi vyhovuje. Narazil jsem jen na jeden problém (jeden hosting plošně blokuje zahraniční služby) ale ten obejdu.

Comments are closed.