John Mueller: Penalizace AdSense nemá vliv na SEO

V dávných dobách, kdy zaplavovaly přední stránky výsledků vyhledávání MFAčka postavená na .info doménách v akci za 1 USD a centrem internetového podnikání byl legendární Webtrh, byla často probírána otázka propojení AdSense a Google. Zdali má vliv na lepší pozice anebo naopak může vést k horším výsledkům. I četná ujištění ze strany Google mnohé nikdy nepřesvědčil, že se jedná o oddělené služby.

Součástí úvah o propojení AdSense a Google vyhledávání bylo i co se stane, když dostanete ban na jednom z nich. Spousta začínajících internetových podnikatelů totiž udělala různou chybu. Klikali si na reklamu, pořádně si nepřečetli technické podmínky jak reklamní jednotku umístit anebo dali AdSense na stránku s nevhodným obsahem. Výsledkem byl poměrně rychlý ban. Dnes vám přijde od AdSense upozornění že něco děláte špatně, dříve jste obdrželi oznámení a byl konec.

Pro ČR neexistovala za AdSense žádná použitelná alternativa. Z PPC tu tehdy nebylo nic, co by umělo dobře generovat reklamu podle obsahu a český affil byl v plenkách. Takže vznikající “impéria” mladých online podnikatelů končila často na prodej. Jenomže můžu koupit web, kde už jednou dostal uživatel ban na AdSense a nasadit tam vlastní? Budou se tyto weby zobrazovat normálně? Jak moc je ban ovlivnil. Tehdy to byly fakt seriózní otázky.

Vraťme se ale z historických dob, kdy mít vlastní MFA bylo cool a vzrušující do reality 😎

Odpověď na otázku zdali Penalizace AdSense má vliv na SEO

Je zajímavé, že odpověď na tuto otázku se dozvíme až po tolika letech. Stačilo se zeptat Johna Muellera na Twitter.

Pablo se zeptal zdali má vliv penalizace na AdSense nějaký vliv na SEO. Očividně by neměla mít, ale má nějaká data, která nasvědčují o opaku. John mu odpověděl že NE. Ovšem zřejmě bude na webu nějaký problém, který by bylo potřeba opravit.

Takže otázka z dávaných dob je snad zdárně vyřešena. Ovšem popravdě tu společně s ní vždy byla ještě jedna. Existovali i tací, kteří věřili, že AdSense znamená lepší pozice, protože tam kde Google vydělává by mohlo chodit i více návštěv. Samozřejmě žádný velký rozhodující faktor, jen takové malinkaté nenápadné plus :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “John Mueller: Penalizace AdSense nemá vliv na SEO”

  1. “V dávných dobách, kdy zaplavovaly přední stránky” – pre mladších www archeológov môžete uvádzať aj roky :-)

  2. Opet staci logika a neni potreba nic vymyslet. Proc by mela penalizace Od adsense mit vliv na seo? Copak se na webu zhorsi informace pro uzivatele, kdyz majitel parkrat klikne na svoji reklamu? Porusovani adsense nema prakticky zadny vyznam na kvalitu webu, neni tedy duvod pro penalizaci z pohledu vyhledavace.

Comments are closed.