Nahradí černá modrou ve výsledcích vyhledávání na Google?

Včera jsem psal o testování změny barvy pro označování reklam ve výsledcích vyhledávání na Google a spekuloval, co to udělá s počtem proklíků. Google přitom údajně testuje daleko zásadnější změnu. Vše na stránce s výsledky krom URL by mělo být černé.

Někteří uživatelé vidí výsledky vyhledávání opravdu černě a chtějí nápravu.

Respektive by se mělo jednat o barvu písma #222, navštívené odkazy jsou pak šedé. Zkusil jsem si to nasimulovat a vypadá to dost “smutně” či “negativně”. Oproti modré nemám moc chuť na nic klikat. Takže mě napadá jestli tento experiment vůbec má něco společného s vyhledáváním. Možná jen Google testuje něco jako kdysi Facebook, který chtěl pomocí preferování určitých postů u lidí vzbudit různé emoce. Jinak mi to moc smysl nedává.

Co reklama

Na internetu se nachází několik screenshotů, ale na žádném není vidět jak bude vypadat reklama. Protože většinu z nás napadne, že právě to je hlavní důvod proč měnit něco výrazného na “zašedlé”. Našel jsem jen propagaci Google Search Console, ale to není reklama ale takzvaný Tip od Google (Google Promotion v angličtině). Je to až podivné …

Hoax?

Další varianta, že se jedná prostě o nějaký hoax :) I velká média neustále ukazují jedny a ty samé screenshoty. Proč nemají vlastní od nějakého čtenáře? Dohromady je jen pár screenshotů a na žádném z nich navíc není jak bude vypadat reklama. No uvidíme necháme se překvapit.

#Pinklinks aneb takovýto screenshot vytvoříte za cca 20 vteřin.
#Pinklinks aneb takovýto screenshot vytvoříte za cca 20 vteřin.

#EDIT 11.05.2016 20:28

Tomas Polakovic poslal přes Twitter screenshot černých odkazů včetně reklam. Takže hoax můžeme vyloučit. Reklama je prozatím také černě. Žluté podbarvení upozornění na reklamu je celkem znatelné. Možná až se změní na zelené, tak bude spíše vypadat jako call to action prvek :)

https://twitter.com/tomaspolakovic/status/730471704468795392


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Nahradí černá modrou ve výsledcích vyhledávání na Google?”

  1. možno google fakt niečo testuje ale osobne si nemyslím že to je dobré riešenie meniť celkovú farbu pri odkazoch. Zmeniť farbu pri reklame by možno ešte bolo v pohode ale celkovo celú farbu, to rozhodne nie.

Comments are closed.