Google si čte hlášení na webový spam od uživatelů a dokonce v 65 % jedná

Využívá vaše konkurence nekalé prakticky k tomu, aby se dostala před vás? Tak jí nahlaste Google pomocí formuláře pro webový spam. Je zde velká šance, že Google zakročí.

Juan Felipe Rincon z Google na konferenci SMX West prozradil, že takto Google obdrží 35 tisíc hlášení. Ačkoliv 80 % hlášení lze vyhodnotit jako webový spam jen v 65 % případech jedná. Tedy dojde k manuální penalizaci.  U zbylých 20 % se o webový spam nejedná, stránka už má penalizaci anebo byla/bude zasažena algoritmickou penalizací (Panda, Tučňák a ti další). Pokud budete takto hlásit pravidelně a úspěšně, tak vaše další hlášení budou příště vyřízena přednostně.

Webový spam

Za webový spam jsou považovány všechny možné black hat SEO prakticky. Je jich nepřeberné množství v různých variantách. Každou chvíli někdo přijde s něčím novým anebo o úroveň promyšlenějším. V základu se jedná hlavně o klamání GoogleBota a snaha propašovat do výsledků vyhledávání něco jiného, než na stránce je. Ovšem tím to zdaleka nekončí.

Celkem by mě zajímala efektivita hlášení různých automaticky generovaných textů, které jsou dnes na poměrně vysoké úrovni a to i v češtině. Ostatně občas netušíte jestli se jedná o povedený generátor textu anebo textovou výplň webu za pár korun. Takovéto nečitelné či neužitečné texty Google nemá rád, protože pokud pošle své uživatele na takovouto stránku, tak jsou nespokojeni a mohou zkusit konkurenci.

Ostatní hlášení

A co všechno můžete dále nahlásit? Například nákup a prodej odkazů. Oblíbený to SEO prohřešek, který je často považován za základ pro získání dobrých pozic ve vyhledávačích. Ovšem jak moc to bude Google řešit těžko říct. Přeci jen rozpoznat dnes zakoupenou textovou reklamu od zakoupených odkazů s textem je celkem náročné, ne li neřešitelné.

Nahlásit můžete také phishing nebo malware a udělat tak internet o něco bezpečnější.

Co se týká ostatních možností jako je třeba hlášení porušení autorských práv, to je problémovější. S okopírovanými texty se bojuje špatně. Pokud však někdo porušuje vaší ochrannou značku, tak i na to má Google formulář.

Bonzovat se nemá ale hlásit by se to mělo

Internet by měl být svobodný a zřejmě i bez omezení. Google však není internet a může si vytvořit taková pravidla pro užívání jaké si zamane. Což ostatně také dělá. Bohužel je natolik dominantní, že spousta webů je na něm přímo závislá. Konkurence, která pravidla porušuje tak pro ně může být velkým problémem. Pokud jí tedy nahlásí asi jim to nikdo za zlé mít nebude.

Jenomže Google je Google a jsou lidé, kteří mají až moc volného času. Takže stačí jedna polonahá slečna na stránkách a už vás někdo může nahlásit za nevhodný obsah.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Google si čte hlášení na webový spam od uživatelů a dokonce v 65 % jedná”

  1. Drago, velice mě zaujalo jak píšeš o kvalitním automaticky generovaném textu v češtině. Moc si to nedokážu představit, mohl by si sem postnout nějaký příklad jak vypadá “kvalitní” vygenerovaný text? Děkuji!

  2. Ten je skoro tak dobrý, že bych v tom spintext nepoznal :-)

Comments are closed.