Vyhrát UDRP se dá i tím, že nebudete nic dělat :)

Vzhledem k tomu, že soudy o domény jsou pomalé, tak se případné spory řeší přes takzvaný Uniform Domain-Name Dispute-Resolution Policy (UDRP). Jak takový spor probíhá si můžete přečíst zde. Zkráceně je to arbitrážní řízení, kde jsou většinou tři arbitři. Většina sporů končí tím, že se držitel domény ani k problému nevyjádří a o doménu přijde.

Ovšem to neplatí pro majitele domén Marlboro.reviews a PoolFactory.com. Ačkoliv vůbec na UDRP nereagovali domény jim zůstanou.

Zajímavé však bylo vyjádření jednoho z arbitrů v případě PoolFactory.com, která je parkovaná. Steven Maier poznamenal, že to nemusí vždy znamenat zlou víru (její prokázání je podmínka pro získání domény v UDRP). Navíc vytkl stěžovateli, společnosti The Pool Factory, Inc, že si pořídil 62 podobných domén údajně z “ochranných důvodů”. Jen pro zajímavost doména byla registrována v roce 2004. Doména oficiální stránky stěžovatele o rok dříve.

V případě domény Marlboro.reviews byl arbitr Frederick Abbott překvapen nekvalitou podkladů společnosti Philip Morris ohledně prokázání zlé víry. Nebylo tam nic o tom, že by doménu hodlal majitel dále prodat, nenarušuje nijak byznys stěžovatele, nemá z domény žádný komerční prospěch ve smyslu matení návštěvníků stěžovatele (například podobný design, affiliate). Takže vlastně není důvod zasahovat.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup