Další publisher žaluje Google o náhradu za nevyplacené peníze

Společnost Super Cray, která provozuje web supercraycray.com žaluje Google za zablokování jejich AdSense účtu. Svou žalobu staví na tom, že byli v kontaktu se zástupcem Google a ten je opakovaně ujišťoval, že mají všechny reklamy v pořádku.

Nejedná se přitom o žádnou malou částku. Údajně jim na AdSense účtu zůstalo 535K USD. Důvodem pro zrušení bylo za “encouraged accidental clicks” (navádění k náhodným klikům, respektive umístění reklamní jednotky tak, že docházelo k neúmyslným proklikům). Aby takových zisků Super Cray dosáhla, musela investovat více jak 300K USD do reklamy na Facebooku.

Super Cray přitom zřejmě tušili, že není vše v pořádku, protože se ptali zástupce Google, který s nimi komunikoval zdali je jejich vysoká míra prokliku v pořádku. Několikrát byli ujištěni, že je v rámci mezí. Dokonce jednali s jiným ohledně dvou specifických reklamních ploch.

Nebylo jim to však nic platné. Jejich účet byl zablokován a zástupci Google už dále nekomunikovali, takže celou kauzu dali k soudu, který se jí bude zabývat.

Podobný případ řeší i provozovatelé magazínu s vtipnými obrázky PubShare. Také jim byl zrušen účet údajně s téměř 1M USD za náhodné kliky. Ačkoliv se Google snažil dosáhnout zrušení soudního procesu, soudce nařídil pokračování. V obou případech byli provozovatelé webu ujištěni zástupcem Google, že mají vše v pořádku.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Další publisher žaluje Google o náhradu za nevyplacené peníze”

  1. Jen pro zajímavost – web supercraycray.com v tuto chvíli zobrazuje AdSense, takže to už asi není aktuální… ;)

  2. jak by to asi dopadlo třeba v ČR s naprosto identickým případem, že…

  3. Nerad bych se dostal do situace, že zainvestuji do reklamy a pak mi Google odmítne vyplatit peníze za zobrazenou reklamu. Nejhorší na tom je, že i když si člověk dá web posoudit zástupci Google, stejně pak se s ním nikdo nebaví. Jen si nejsem jist, jak by se dalo Google žalovat u nás.

    1. Web ti odkýve člověk, co řeší weby. Provizi ti vezme člověk, co řeší čachry mimo ně. Kdo ví jak to bylo třeba s trafikem. Mimo to, už AdSense vážně zase zobrazují, tak se asi dohodli a se zlým Googlem to třeba zase tak horké nebude. ;-)

  4. Hlavní problém je v tom, že jakmile je problém, Google vše bez varování jednostraně zruší, peníze zabaví a odmítá komunikovat. Žádné varování, žádná šance na vysvětlení, žádná transparentní pravidla – jakmile se Googlu něco jeví podezřele, hned je zle. To je prostě zcela špatně a takto férová spolupráce vypadat nemá.

  5. Podľa toho ako zobrazujú reklamu a dostali zato ban, tak by ban na adsense mal dostať skoro každý web na slovensku a v čr s vtipnými obrazkami a pod. veciami … pretože často vidím také techniky, že ked chcete isť na dalšiu časť článku, tak treba kliknuť na nejakú šípku a zhodou okolnosti hned blízko sa nachádza adsense reklama so šípkou na preklik na reklamu a reálna šípka ma takých 10x10px

Comments are closed.