Prodané .cz domény 1. – 7. září

Ačkoliv se tento týden prodaly na dAukce domény “jen” za 21.917 CZK udělala mi právě dAukce hodně velkou radost. Po delší době se tady totiž opravdu prodávalo. Hned osm domén nad 1K CZK. To je právě to co českému trhu opravdu chybí. Malé a pravidelné prodeje v nižších tisících. Hybná síla, která může do domainingu dostat nové lidi. Sice začátečníky, kteří nebudou dělat zajímavé prodeje, ale alespoň něco do začátku. Fakt to tu chybí.

Teď už ale k doménám. Nejdražší doménou tohoto týdne je fotomodel.cz, která se prodala za 3,3K CZK na dAukce. Přiznám se, že je klidně možné, že to nebyla konečná cena, protože robot, který pro tyto reporty data shormažďuje pracuje jen do sedmi večer a tato aukce končila (podle něj) v 18:50. Je to nejdelší aukce na aukčním serveru dAukce jakou jsem kdy zaznamenal. Celkem bylo učiněno 55 příhozů. Co se týká samotné domény, tak těžko soudit. Žádné ranky, ovšem historie domény sahá do roku 2000, bohužel se stavovým kódem 302 prodle archive.org. Na Seznamu hledanost minimální (20), AdWords mi momentálně nějak zlobí ale nepočítám že to bude o moc lepší. Prostě podle čísel by tato doména nevypadala nijak zajímavě. Na druhou stranu s trochou snahy se na ní dá vybudovat vícero zajímavých projektů. Některé z toho by mohly dokonce mít celkem zajímavý potenciál. Pokud to do ruky vezme někdo kdo má know how, tak těch 3,3K dostane zpátky velmi velmi rychle. Pokud víte jak to myslím ;)

Druhé místo tohoto týdne je passport.cz. Opět prodáno na dAukce. 2.863 CZK za anglické slovíčko. Přiznám se, že jsem svedl nespočet velmi zajímavých debat na téma anglická slovíčka na .cz doméně anebo česká na gTLD. Většina z nich velmi produktivní. Ale to by bylo spíše na článek plný úvah. Doména buď má cenu anebo za ní stojí myšlenka. Za passport.cz bych viděl leda tak tu myšlenku. Sice má srank 1 a historii sahající až do roku 2003, což je mimochodem dnes z pohledu SEO celkem zajímavé, protože některé experimenty ukazují, že u webů starších let se začínají projevovat celkem zajímavé anomálie. Samozřejmě nesmí být jako passport.cz parkovaný. Osobně bych si tuto doménu asi nekoupil.

No a máme tu třetí místo. Spekulativní nákup ohkcheb.cz za 2,8K CZK na dAukce. Aneb web Okresní hospodářské komory Cheb. Přiznám se, že mi nikdy moc hlava nebrala, jak weby nějak propletené se státní zprávou dokáží dosáhnout tak vysoké ranky. Člověk ví a má zkušenosti jak ranky fungují, ale když dojde na nějaké státní weby, tak prostě zakroutí hlavou a zařadí to no hat SEO (jakási obdoba spisu Akta X). No a tohle je to samé. GPR 5? 5,2K backlinků z 63 domén je sice fajn, ale když to projedete do detailů, tak nechápete. Prostě jako by do odkazů ze státní správy byl přimíchávaný koks a Google byl pak při výpočtu sjetej :)

Zajímavé ale je, že při každém dalším přepočtu pak ten GPR upadne přesně o 1 až se dostane na skutečnou hodnotu anebo prostě 0. Samozřejmě krom ranků anebo spekulace je doména zřejmě nepoužitelná.

Statistiky

Celkem bylo tento týden prodáno 41 domén za celkovou cenu 27.652 CZK. Nebyl to tedy žádný výjimečný týden, ale jak jsem zmínil už na začátku. Osm prodaných kousků nad 1K CZK je rozhodně super, protože se něco děje. Navíc po ne zrovna vydařených prázdninách je to slušný pokračování. Jen škoda, že se tento týden neprodalo na Subregu nic nad 1K CZK.

1. fotomodel.cz 3300 dAukce
2. passport.cz 2863 dAukce
3. ohkcheb.cz 2800 dAukce
4. xmas.cz 2300 dAukce
5. alkoman.cz 2222 dAukce
6. skyshop.cz 1555 dAukce
7. eurokoupelny.cz 1144 dAukce
8. goetzova.cz 1100 dAukce

Doménová předpověď

Ti z vás kdo sledují @DoménovéhoRobota jistě vědí, že kontroluje stav domén, které mají už nějaký ten záznam o prodeji v historii. Na Twitter pravidelně píše, která z domén se právě uvolnila anebo nebyla doposud registrována. Některé kousky po ohlášení vydrží neregistrované jen několik desítek vteřin :)

Ovšem každý týden pro vás vyjede seznam domén, které jsou v expiraci a hrozí jim smazání.

  • 08.09.2014 – apartmanychorvatsko.cz
  • 09.09.2014 – nagolf.cz ($)
  • 10.09.2014 – ucetniweb.cz ($)
  • 11.09.2014 – svetsyru.cz ($), globalaffiliate.cz ($)
  • 12.09.2014 – duchodova-kalkulacka.cz ($)
  • 13.09.2014 – ostavbe.cz ($), starcraftii.cz ($), game-zone.cz ($)
  • 14.09.2014 – ceskestavebniny.cz ($)
  • $ – doména má záznam o prodeji za 1K CZK a více

Závěr

Až po pondělí máte možnost nabídnou svou .cz doménu na prodej přímo tady na 404M.com. K odběrů nabídek (komentářů) jsou přihlášeni nižší desítky lidí tak toho využijte. Škoda že už tu nemáme hodnocení komentářů. Bohužel WP plugin, který to zajišťoval už není více aktualizovaný.

Pokud víte o nějakém dalším zajímavém prodeji .cz domény, tak určitě napište.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Prodané .cz domény 1. – 7. září”

Comments are closed.